Detalii Compot de visine
Am primit visine de la parintii mei si m-am apucat de treaba .
Toata lumea pune compoturi, eu va arat varianta mea .
Se spala visinele, se curata de codite .
Spalam borcanele si le sterilizam.
Calculam pentru fiecare borcan 3 linguri de zahar, punem visine intr-un borcan, il umplem cu apa si calculam de cata apa avem nevoie pentru 20 de borcane.
Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu zaharul , amestecam sa se topeasca zaharul, adaugam conservantul si lasam sa dea cateva clocote si se formeaza siropul .
Impartim visinile in borcane , umplem borcanele cu siropul format si punem capacele .
Asezam borcanele in cratite si adaugam apa, lasam sa fiarba cu borcanul aproximativ 30 - 40 de minute .
Se lasa borcanele in cratita pana se raceste apa .
Se scot, se sterg borcanele de apa si se aseaza in camara .
La iarna vom avea un compot aromat si gustos .
Pofta buna !!!Se poate adauga zaharul in borcan peste fructe, se complecteaza cu apa si se fierb cu borcanul .