Am primit visine de la parintii mei si m-am apucat de treaba .

Toata lumea pune compoturi, eu va arat varianta mea .

Se spala visinele, se curata de codite .

Spalam borcanele si le sterilizam.

Calculam pentru fiecare borcan 3 linguri de zahar, punem visine intr-un borcan, il umplem cu apa si calculam de cata apa avem nevoie pentru 20 de borcane.

Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu zaharul , amestecam sa se topeasca zaharul, adaugam conservantul si lasam sa dea cateva clocote si se formeaza siropul .

Impartim visinile in borcane , umplem borcanele cu siropul format si punem capacele .

Asezam borcanele in cratite si adaugam apa, lasam sa fiarba cu borcanul aproximativ 30 - 40 de minute .

Se lasa borcanele in cratita pana se raceste apa .

Se scot, se sterg borcanele de apa si se aseaza in camara .

La iarna vom avea un compot aromat si gustos .

Pofta buna !!!Se poate adauga zaharul in borcan peste fructe, se complecteaza cu apa si se fierb cu borcanul .