Pe 1 decembrie noi aniversam un prieten drag de familie....asa ca acest cheesecake a fost cu dedicatie pentru el...

Pentru crusta: zdrobim biscuitii la robotul de bucatarie si ii amestecam cu untul topit. Amestecam cu o spatula si asezam compozitia intr-o tava cu inel detasabil unsa in prealabil cu putin unt. Presam compozitia pentru crusta cu dosul unei linguri si nivelam uniform.

Pentru umplutura: mixam branza de vaci cu zaharul pudra. Separat, mixam frisca pana devine ferma si se tine de paletele mixerului. Biscuitii Oreo se zdrobesc in robotul de bucatarie, dar sa ramana si bucati mai marisoare prin ei. Siropul de soc il amestecam cu gelatina si-l dam la cuptorul cu microunde pentru 1 minut. Amestecam pana se dizolva gelatina. Amestecam branza de vaci cu frisca si gelatina dizolvata. Amestecam usor cu o spatula, iar la urma adaugam si biscuitii zdrobiti, amestecandu-se doar de 3-4 ori in compozitie.

Puneti compozitia de branza peste crusta, bateti usor de masa tava pentru a se umple golurile de aer si dati la frigider pentru 30 minute. Decorati dupa inspiratie si preferinte...eu am folosit cateva linguri de frisca, biscuiti Oreo si firimituri de biscuiti. Lasati cheescake-ul la frigider pana cand il serviti.

Sa va fie de bine!!pt crusta folositi orice biscuiti cu ciocolata cand amestecati la umplutura biscuitii Oreo zdrobiti cu restul ingredientelor nu amestecati prea mult, pentru a se putea diferentia biscuitii de branza...altfel veti avea o compozitie gri tava pe care am folosit-o are diametrul de 18 cm se pot folosii si biscuiti Oreo cu umplutura de vanilie