Un tort absolut delicios, cu crema fina de ciocolata mars.

Prima data vom incepe cu blaturile. Vom face 3 blaturi. Vom folosi pentru fiecare blat 3 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, iar praful de copt il impartim in 3. Deci facem primul blat. Separam cele 3 oua. Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar. Apoi adaugam galbenusurile, amestecand usor de jos in sus, cu lingura de lemn. Adaugam faina amestecata cu praful de copt( 1/3 din cantitate). Amestecam usor. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 5-7 minute. Scoatem blatul si lasam la racit. Facem inca 2 blaturi in acelasi fel. Daca doriti puteti face un singur blat din 9 oua pe care apoi il taiati in trei parti. Mie mi-e mai usor sa fac 3 blaturi. Ies toate uniforme. Faceti cum va e mai usor. Facem apoi si crema. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Punem intr-un vas pe foc 5 linguri de frisca ( din cei 400 ml) impreuna cu ciocolata mars bucatele. Cand s-a topit ciocolata, luam vasul de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam sa se dizolve bine. Lasam compozitia sa se raceasca putin. In acest timp mixam mascarponele cu branza philadelphia si zaharul pudra. Dupa ce s-a racit ciocolata mars adaugam amestecul de mascarpone. Amestecam sa se incorporeze bine. Frisca ramasa o batem spuma tare si o adaugam compozitiei anterioare.

Lasam crema la frigider 30 de minute. Pregatim siropul. Punem zahatul si apa la fiert pana devine ca un sirop. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Lasam putin la racit.

Trecem la asamblarea tortului. Punem in tava in care am copt blaturile folie transparenta. E preferabil sa o punem din doua bucati pentru a putea ulterior sa o scoatem mai usor. Apoi asezam primul blat. Il insiropam bine. Punem deasupra jumatate din crema. Punem al doilea blat, insiropam bine si punem peste restul de crema. Punem ultimul blat si insiropam. Dam la frigider cateva ore. Apoi scoatem tortul din frigider, il asezam pe tava dorita, inlaturam cu grija folia transparenta si trecem la ornat. Deasupra facem o glazura de ciocolata: punem frisca (10 linguri) cu ciocolata pe foc. Cand s-a topit ciocolata luam de pe foc si turnam deasupra tortului, nu si pe margini. Marginile le ornam cu frisca colorata in mai multe culori. Eu am folosit colorant galben, verde si albastru si le-am alternat ajutandu-ma de un pos. Am mai decorat cu un ursulet si un fluturas din ciocolata alba. Sper sa va placa!