Se aleg boabele de fasole, se spala bine si se pun la inmuiat peste noapte. A doua zi, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand a dat in clocot se schimaba apa cu alta, curata dar fierbinte si se continua fierberea. Intre timp se curata restul zarzavatului si se taie cubulete. Cand fasolea este 3/4 fiarta, se adauga ceapa si morcovul. Dupa cateva clocote se pune ardeiul, boabele de piper si rosia. Se potriveste de sare apoi se pune gutuia - taiata tot cuburi si necuratata de coaja. Se mai dau cateva clocote apoi se stinge focul si se presara leustean si tarhon, maruntite.

Se aleg boabele de fasole, se spala bine si se pun la inmuiat peste noapte. A doua zi, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand a dat in clocot se schimaba apa cu alta, curata dar fierbinte si se continua fierberea. Intre timp se curata restul zarzavatului si se taie cubulete. Cand fasolea este 3/4 fiarta, se adauga ceapa si morcovul. Dupa cateva clocote se pune ardeiul, boabele de piper si rosia. Se potriveste de sare apoi se pune gutuia - taiata tot cuburi si necuratata de coaja. Se mai dau cateva clocote apoi se stinge focul si se presara leustean si tarhon, maruntite. Daca apa folosita pentru gatit este dura, fasolea nu se va fierbe iar boabele vor ramane tari. In acest caz, puneti o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar si in apa in care inmuiatai fasolea si in apa in care o fierbeti sau folositi apa plata. Pofta buna!