Detalii Ciorba de perisoare (II)
Clatitele le-am facut primele. Am trecut apoi la ciorba. Am tocat marunt legumele. Le-am pus in 2 linguri ulei masline la calit la foc mic si dupa 15 minute, dupa ce s-au inmuiat am adaugat 2l apa, knorr-ul si sare si le-am lasat la fiert. Cand legumele erau fierte am adaugat pulpa tocata de la cele 2 rosii si am mai dat un clocot. Am stins focul si am dres ciorba cu 2 linguri suc lamaie. Cat a fiert supa am facul perisoarele. Se amesteca carnea tocata cu untul frecat, albusul de ou batut spuma, smantana, faina, sare si piper dupa gust pana pasta devine spumoasa. Se bate bine galbenusul de ou. Pe o folie de aluminiu putin mai mare decat clatita am asezat clatita si am presarat un strat de verdeturi(patrunjel+salvie). Am uns marginile clatitei cu ou batut. Am rulat cat mai strans clatita. Am rulat-o apoi in folie de aluminiu sa fie cat mai bine sigilata. Se procedeaza la fel cu fiecare clatita. Se pune o oala cu apa pe foc si cand fierbe se pun rulourile in ea si se lasa la fiert 20 minute. Se scot clatitele cand sunt fierte din folie si se taie bucati grosute(cam de 2-3 degete) de dimensiuni variate, le puteti taia unele si pe diagonala.... Bucatile taiate dintr-o clatita se aseaza in farfuriea in care serviti. Deci se foloseste o clatita la o portie. Se toarna supa fierbinte peste. Se orneaza cu funze de salvie sa patrunjel. Sper sa va placa!Clatitele le-am facut primele. Am trecut apoi la ciorba. Am tocat marunt legumele. Le-am pus in 2 linguri ulei masline la calit la foc mic si dupa 15 minute, dupa ce s-au inmuiat am adaugat 2l apa, knorr-ul si sare si le-am lasat la fiert. Cand legumele erau fierte am adaugat pulpa tocata de la cele 2 rosii si am mai dat un clocot. Am stins focul si am dres ciorba cu 2 linguri suc lamaie. Cat a fiert supa am facul perisoarele. Se amesteca carnea tocata cu untul frecat, albusul de ou batut spuma, smantana, faina, sare si piper dupa gust pana pasta devine spumoasa. Se bate bine galbenusul de ou. Pe o folie de aluminiu putin mai mare decat clatita am asezat clatita si am presarat un strat de verdeturi(patrunjel+salvie). Am uns marginile clatitei cu ou batut. Am rulat cat mai strans clatita. Am rulat-o apoi in folie de aluminiu sa fie cat mai bine sigilata. Se procedeaza la fel cu fiecare clatita. Se pune o oala cu apa pe foc si cand fierbe se pun rulourile in ea si se lasa la fiert 20 minute. Se scot clatitele cand sunt fierte din folie si se taie bucati grosute(cam de 2-3 degete) de dimensiuni variate, le puteti taia unele si pe diagonala.... Bucatile taiate dintr-o clatita se aseaza in farfuriea in care serviti. Deci se foloseste o clatita la o portie. Se toarna supa fierbinte peste. Se orneaza cu funze de salvie sa patrunjel. Sper sa va placa!
Etichete:
oua,
verdeata,
carne,
ciorbe,
rosii,
unt,
faina,
ulei,
smantana,
vita,
lamaie