Am taiat dovlecelul felii ( si pe lung si rondele dupa cum mi-a venit ) si l-am sarat, dupa citeva minute a transpirat apa din el, l-am sters cu servetul de hirtie si am pus cite o felie mica de brinza intre 2 felii de dovlecel. Am infipt o scobitoare ca sa fiu sigura ca nu se desface si m-a ajutat si la prajit. Am trecut sandwich-ul prin aluat si apoi prin pesmet si am prajit la foc moale la inceput si mai viu la sfirsit, mai intii pe o parte apoi am scos scobitoarea si am intors sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Se poate la fel de bine trece prin faina, ou si pesmet ca la snitzel, sau numai prin aluat ca de clatita ( ca cel facut de mine dar si cu ou in compozitie). Eu am facut cantitate mica ( ca pt 2 pers ) si din 1 ou iesea prea mult aluat ..

Am taiat dovlecelul felii ( si pe lung si rondele dupa cum mi-a venit ) si l-am sarat, dupa citeva minute a transpirat apa din el, l-am sters cu servetul de hirtie si am pus cite o felie mica de brinza intre 2 felii de dovlecel. Am infipt o scobitoare ca sa fiu sigura ca nu se desface si m-a ajutat si la prajit. Am trecut sandwich-ul prin aluat si apoi prin pesmet si am prajit la foc moale la inceput si mai viu la sfirsit, mai intii pe o parte apoi am scos scobitoarea si am intors sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Se poate la fel de bine trece prin faina, ou si pesmet ca la snitzel, sau numai prin aluat ca de clatita ( ca cel facut de mine dar si cu ou in compozitie). Eu am facut cantitate mica ( ca pt 2 pers ) si din 1 ou iesea prea mult aluat .. Atentie: dovlecelul nu se inmoai foarte tare deci va avea aceeasi consistenta ca atunci cind e preparat in tempura ( usor crocant, intre copt si crud... ) daca va plac legumele mai moi, mai patrunse atunci puteti oparii feliile de dovlecel in apa cu sare ...