Se amesteca faina cu apa si se fierbe 4 minute pe foc mare, amestecand continuu. Eu am fiert putin mai mult, pana s-a ingrosat ca o mamaliga. Apoi se pune in mixer si se adauga uleiul, putin cate putin, pana se incorporeaza tot, iar la urma sarea si zeama de lamaie, dupa gust. Ca si consistenta iese la fel ca si maioneza cu ou. Eu voi folosi aceasta maioneza la salata de boef. Se pot adauga 2-4 catei de usturoi pisati sau ceapa taiata marunt si se poate servi ca si aperitiv. Reteta este din cartea `Retete vegetariene` de Cornelia Dragachis.

Se amesteca faina cu apa si se fierbe 4 minute pe foc mare, amestecand continuu. Eu am fiert putin mai mult, pana s-a ingrosat ca o mamaliga. Apoi se pune in mixer si se adauga uleiul, putin cate putin, pana se incorporeaza tot, iar la urma sarea si zeama de lamaie, dupa gust. Ca si consistenta iese la fel ca si maioneza cu ou. Eu voi folosi aceasta maioneza la salata de boef. Se pot adauga 2-4 catei de usturoi pisati sau ceapa taiata marunt si se poate servi ca si aperitiv. Reteta este din cartea `Retete vegetariene` de Cornelia Dragachis.