Detalii Varza pane
Ingrediente:
o varza mica si indesata,
3-4 oua(in functie de marimea verzei),
3-4 linguri faina,
sare,
piper,
ulei pt,
ptajit,
cascaval ras sau telemea,
marar proaspat,
In varianta de post am folosit pt,
prajit aluatul din bere:cca 350ml bere,
cateva linguri de faina(7- pt a obtine un aluat mai gros decat cel e clatite),
1/2 pachet praf de copt,
sare,
piper facultativ
Daca faci varianta de post incepi cu preprarea aluatului de bere, care trebuie sa stea la odihna macar 1/2 ora. Cureti varza de frunzele ofilite, cureti si cotorul-dar nu-l scoti Tai varza felii cam de 2cm(ca pepenele) Fierbi varza in apa clocotita cu sare, aproximativ 10 min. (sa nu se inmoaie prea tare) Scurgi varza si o lasi sa se raceasca. Daca faci reteta cu ou, acum pregatesti aluatul pt. pane(albusurile batute spuma cu sare,galbenusuri si faina, facultativ-piper) Treci fiecare felie de varza prin aluat si o prajesti in uleiul incins. Daca prajesti in aluat de bere, ai grija sa fie focul mic si sa prajesti bine:aluatul de post se coaguleaza mai greu( ca si clatitele de post) Bucatile prajite le pui intai pe hartie absorbanta. Se serveste cu salata de sezon. Daca o faci cu ou, razi deasupra cascaval sau telemea si presari marar. Are un gust deosebit.
Daca faci varianta de post incepi cu preprarea aluatului de bere, care trebuie sa stea la odihna macar 1/2 ora. Cureti varza de frunzele ofilite, cureti si cotorul-dar nu-l scoti Tai varza felii cam de 2cm(ca pepenele) Fierbi varza in apa clocotita cu sare, aproximativ 10 min. (sa nu se inmoaie prea tare) Scurgi varza si o lasi sa se raceasca. Daca faci reteta cu ou, acum pregatesti aluatul pt. pane(albusurile batute spuma cu sare,galbenusuri si faina, facultativ-piper) Treci fiecare felie de varza prin aluat si o prajesti in uleiul incins. Daca prajesti in aluat de bere, ai grija sa fie focul mic si sa prajesti bine:aluatul de post se coaguleaza mai greu( ca si clatitele de post) Bucatile prajite le pui intai pe hartie absorbanta. Se serveste cu salata de sezon. Daca o faci cu ou, razi deasupra cascaval sau telemea si presari marar. Are un gust deosebit.