Se pune oul, in apa rece, usor sarata si se fierbe, 10 min, apoi se tine in apa rece, se curata de coaja si se separa albusul de galbenus. Se pasereaza galbenusul si se pune deoparte. Mararul verde spalat si bine scurs, se toaca marunt. Se indeparteaza semintele si nervurile de la ardeii spalati si stersi. Se freaca spuma untul impreuna cu branza (telemeaua), pana obtinem o pasta ca o crema. Se imparte compozitia in 3 parti egale, pe care le amestecam: -una cu boia -una cu galbenus pasat -una cu marar tocat Se umplu ardeii cu pasta(eu am umplut ardeii rosii cu pasta verde-de marar, ardeii verzi, cu pasta galbena-galbenus si ardeii galbeni, cu pasta rosie-boia Se pun la rece cateva ore (2-4 h, dar se pot tine 12-24h inveliti in folie transparenta) ca sa se intareasca untul. Inainte de servire se taie rondele.

Se pune oul, in apa rece, usor sarata si se fierbe, 10 min, apoi se tine in apa rece, se curata de coaja si se separa albusul de galbenus. Se pasereaza galbenusul si se pune deoparte. Mararul verde spalat si bine scurs, se toaca marunt. Se indeparteaza semintele si nervurile de la ardeii spalati si stersi. Se freaca spuma untul impreuna cu branza (telemeaua), pana obtinem o pasta ca o crema. Se imparte compozitia in 3 parti egale, pe care le amestecam: -una cu boia -una cu galbenus pasat -una cu marar tocat Se umplu ardeii cu pasta(eu am umplut ardeii rosii cu pasta verde-de marar, ardeii verzi, cu pasta galbena-galbenus si ardeii galbeni, cu pasta rosie-boia Se pun la rece cateva ore (2-4 h, dar se pot tine 12-24h inveliti in folie transparenta) ca sa se intareasca untul. Inainte de servire se taie rondele. Eu am umplut ardeiul rosu cu pasta verde, pe cel galben cu pasta rosie si pe cel verde cu pasta galbena.