Morcovii, patrunjelul si cartoful se pun la fiert in apa cat sa le acopere. Intre timp se caleste ceapa in ulei ceva mai multisor si cand a devenit sticloasa punem lintea si, cand si aceasta e ametita de fierbinteala uleiului, punem usturoiul taiat feliute si putin chimen si mai lasam la foc domol 5 minute. Dupa ce au fiert legumele le pasam (tot in apa in care au fiert) si rasturnam peste ele prajeala de ceapa, linte si usturoi. Dregem cu sare, piper si cimbru si mai supraveghem clocoteala sub capac 30 de minute la foc mic amestecand din cand in cand. Lintea rosie trebuie sa se sfarame singura si sa ingroase supa.

Morcovii, patrunjelul si cartoful se pun la fiert in apa cat sa le acopere. Intre timp se caleste ceapa in ulei ceva mai multisor si cand a devenit sticloasa punem lintea si, cand si aceasta e ametita de fierbinteala uleiului, punem usturoiul taiat feliute si putin chimen si mai lasam la foc domol 5 minute. Dupa ce au fiert legumele le pasam (tot in apa in care au fiert) si rasturnam peste ele prajeala de ceapa, linte si usturoi. Dregem cu sare, piper si cimbru si mai supraveghem clocoteala sub capac 30 de minute la foc mic amestecand din cand in cand. Lintea rosie trebuie sa se sfarame singura si sa ingroase supa. Se serveste cu feliute de kaizer rumenit in tigaie, lamaie (cat de multa), busuioc proaspat si limba de drac alaturea! Pentru cei cu gusturi mai neconventionale, se pot asorta si curmale!