Detalii Friptura de curcan in sos aromat
Se incinge cuptorul la 100 grade C. Carnea de curcan se spala si se sterge. Se sareaza si se pipereaza putrenic. Apoi se incinge uleiul intr-o tigaie ( 2 linguri doar) si se prajeste la foc mare, cateva minute. Se scoate, se pune intr-un vas de yena sau tava de friptura, se presara deasupra busuioc apoi se stropeste cu suc de lamaie. Se adauga vinul si se baga la cuptor timp de 40 min. Dupa 30 de min se adauga rosiile, oparite putin si curatate de coaja.
Pentru sos se zdrobeste usturoiul, caperele, se adauga restul de ulei si dupa ce se scoate friptura sosul din tava. Se poate face si cu piept de pui .
Se incinge cuptorul la 100 grade C. Carnea de curcan se spala si se sterge. Se sareaza si se pipereaza putrenic. Apoi se incinge uleiul intr-o tigaie ( 2 linguri doar) si se prajeste la foc mare, cateva minute. Se scoate, se pune intr-un vas de yena sau tava de friptura, se presara deasupra busuioc apoi se stropeste cu suc de lamaie. Se adauga vinul si se baga la cuptor timp de 40 min. Dupa 30 de min se adauga rosiile, oparite putin si curatate de coaja.
Pentru sos se zdrobeste usturoiul, caperele, se adauga restul de ulei si dupa ce se scoate friptura sosul din tava. Se poate face si cu piept de pui . Se serveste cu garnitura de cartofi la cuptor.
Etichete:
verdeata,
pui,
usturoi,
rosii,
supe,
ulei,
vin,
friptura,
lamaie,
retete de craciun si revelion,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete de paste