In untul topit,fierbinte se pune mazarea si se lasa pe foc domol,amestecand,pana se inmoaie. Daca se foloseste mazare din cutie,aceasta se spala bine inainte. Dupa ce o sotam,acoperim cu apa calda(supa de carne sau legume) si mai lasam putin sa fiarba pana ce mazarea este facuta. Separat se desface faina(amidonul) in lapte,se adauga smantana si dupa omogenizare se toarna peste mazare. Se potriveste de sare. Se amesteca continuu,pe foc mic(fara sa fiarba in clocot),pana ce sosul este legat. Se presara patrunjelul si mararul, si se ia de pe foc. Eu le-am pus o data cu amidonul desfacut. Se lasa cateva minute,acoperit sa se patrunda aromele,apoi se poate servi. Pentru a fi bine patrunsi,iar frigerea sa se faca complet,se pun carnatii intr-o craticioara si se toarna peste ei apa rece. Se acopera cu un capac si se fierb la foc potrivit,aproximativ 10-12 min. Cand a scazut apa se adauga untura rece,se pune la un foc iute si se prajesc,intorcandu-i pe toate partile,pana se rumenesc frumos. Sunt gata in aproximativ 15 min. Carnatii se pot prajit si la cuptor,intr-o tava,dupa ce au fost fierti. Se servesc cu garnitura de mazare pregatita.

In untul topit,fierbinte se pune mazarea si se lasa pe foc domol,amestecand,pana se inmoaie. Daca se foloseste mazare din cutie,aceasta se spala bine inainte. Dupa ce o sotam,acoperim cu apa calda(supa de carne sau legume) si mai lasam putin sa fiarba pana ce mazarea este facuta. Separat se desface faina(amidonul) in lapte,se adauga smantana si dupa omogenizare se toarna peste mazare. Se potriveste de sare. Se amesteca continuu,pe foc mic(fara sa fiarba in clocot),pana ce sosul este legat. Se presara patrunjelul si mararul, si se ia de pe foc. Eu le-am pus o data cu amidonul desfacut. Se lasa cateva minute,acoperit sa se patrunda aromele,apoi se poate servi. Pentru a fi bine patrunsi,iar frigerea sa se faca complet,se pun carnatii intr-o craticioara si se toarna peste ei apa rece. Se acopera cu un capac si se fierb la foc potrivit,aproximativ 10-12 min. Cand a scazut apa se adauga untura rece,se pune la un foc iute si se prajesc,intorcandu-i pe toate partile,pana se rumenesc frumos. Sunt gata in aproximativ 15 min. Carnatii se pot prajit si la cuptor,intr-o tava,dupa ce au fost fierti. Se servesc cu garnitura de mazare pregatita.