Se face un aluat din toate ingredientele la care se adauga faina pana se obtine un aluat bun de framantat. Se pune la crescut, acoperit cu un servet din panza, intr-un loc caldut, pana cand isi tripleaza volumul apoi, aluatul se imparte in 40 de bucati egale. Din fiecare bucata se intinde o foaie dreptunghiulara (aprox 25/10cm) pe care se pune la un capat, nuca amestecata cu aromele si zaharul. Se ruleaza foaia cu umplutura in interior, formandu-se un sul. Se unesc capetele acestuia si se formeaza un covrig, care se rasuceste rezultand un 8. Se pun 8-urile in tava imbracata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut in tava aprox 1/2 ora. Se ung cu ulei si se pun la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 20 de minute.

Se face un aluat din toate ingredientele la care se adauga faina pana se obtine un aluat bun de framantat. Se pune la crescut, acoperit cu un servet din panza, intr-un loc caldut, pana cand isi tripleaza volumul apoi, aluatul se imparte in 40 de bucati egale. Din fiecare bucata se intinde o foaie dreptunghiulara (aprox 25/10cm) pe care se pune la un capat, nuca amestecata cu aromele si zaharul. Se ruleaza foaia cu umplutura in interior, formandu-se un sul. Se unesc capetele acestuia si se formeaza un covrig, care se rasuceste rezultand un 8. Se pun 8-urile in tava imbracata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut in tava aprox 1/2 ora. Se ung cu ulei si se pun la copt in cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 20 de minute. Mucenicii calzi se ung de doua ori cu miere de albine si se presara cu nuca macinata amestecata cu zahar vanilat si cu scortisoara. Pofta buna!