Detalii Rulouri de clatite cu diverse umpluturi
Ingrediente:
Foi de clatite coapte in tava de la cuptor pe hirtie de copt ,
din 2 oua ,
faina si lapte + apa cit e nevoie mie de obicei imi ies 24 clatite in tigaie ,
de data asta mi-au iesit 5 foi pt ca am gresit si am facut una prea groasa ,
deci ar tb sa iasa 6 foi ( sau poate si mai multe ,
mai putine insa nu !) ,
Dimensiunea tavii este : 22*22 ( masurat in interior acolo unde sta aluatul de clatite ) Compozitia pt umplutura: --------------------------------- ROSIE: - eu am pus resturi de mortadela + prosciuto ,
macinate in robot si amestecate cu unt ,
- se poate umple si cu sos de carne ( ragu- reteta o gasiti executata de Giulia ) ( asa am mincat de craciun la cumnata mea ) - dar se poate si cu carne de la conserva ( alea olandeze Tulip sau altele ,
numai sa fie bune nu pline de grasime sau zgirciuri ca alea din Ro ,
) VERDE: - frunze de spanac oparite si scurse sau numai inabusite in apa care o lasa frunzele ( eu asa fac ,
sa ramina pe jumatate crude ) - in lipsa de spanac merg si alte buruieni verzi ( broccoli,
sau alte frunze ,
in Italia e plin de frunze verzi comestibile ,
banuiesc ca peste tot e la fel ,
deci verzituri dupa gust) ,
eu am folist frunze de bieta ( adica un fel de sfecla ) ALB: - ciuperci taiate bucati sferturi sau jumatati depinde de marime sau taiate felii dc sunt porcini ( cred ca hribi se numesc in romaneste ) ,
calite in unt cit o nuca si 1 lingura de ulei ,
se adauga putina sare,
piper si patrunjel tocat cind se da tigaia de pe foc,
In plus parmezan sau grana sau alt cascaval ras
Se face aluatul de clatite, se incalzeste cuptorul la mediu, si se aseaza in tava hirtie de copt . Se toarna aluat de clatite pe hirtie dar maxim 1 -2 mm nu mai mult, cit sa acoperi bine hirtia sa nu ramina gauri .. se coace in cuptor pina se intareste clatita adica citeva minute bune... se scoate tava si se lasa clatita sa alunece pe servete de bumbac, se acopera cu alt servet ... in felul asta se mai coace in caldura ei, si nu se intareste .. va ramine maleabila ca sa o poti rula . Dupa ce se executa toate foile de clatita, si sunt toate ca un turn pe masa cu servete de bumbac intre ele ...( eu am folosit aceasi foaie de hirtie de copt mereu ... dc voi vreti puteti coace fiecare clatita pe alta hirtie ... ). Se ia fiecare clatita si se unge cu cite o umplutura, apoi se presara cu brinza rasa si se ruleaza. Rulourile se taie felii ( mie mi-au iesit 8 felii din fiecare ) si se aseaza in tava de Jena / Pirex unsa cu putin unt sau ulei. Se aseaza un rind cu umplutura rosie, unul verde si unul alb ( steagul italiei) si se presara cu brinza rasa ... se pot pastra in frigider asa aranjate cu folie de aluminiu sau transoparenta pina cu vreo 20 min inainte sa serviti masa ( dc le pregatiti pt musafiri ). Se pune tava neacoprita in cuptorul deja cald, se lasa doar cit e nevoie sa se topeasca brinza si sa se rumeneasca usor ... Se serveste cite un rotocol din fiecare culoare ( asta dc mai aveti si aperitive, felul 2 si desert ... dc numai clatitele vor fii fel unic ... puteti umple farfuria de rotocoale )Se face aluatul de clatite, se incalzeste cuptorul la mediu, si se aseaza in tava hirtie de copt . Se toarna aluat de clatite pe hirtie dar maxim 1 -2 mm nu mai mult, cit sa acoperi bine hirtia sa nu ramina gauri .. se coace in cuptor pina se intareste clatita adica citeva minute bune... se scoate tava si se lasa clatita sa alunece pe servete de bumbac, se acopera cu alt servet ... in felul asta se mai coace in caldura ei, si nu se intareste .. va ramine maleabila ca sa o poti rula . Dupa ce se executa toate foile de clatita, si sunt toate ca un turn pe masa cu servete de bumbac intre ele ...( eu am folosit aceasi foaie de hirtie de copt mereu ... dc voi vreti puteti coace fiecare clatita pe alta hirtie ... ). Se ia fiecare clatita si se unge cu cite o umplutura, apoi se presara cu brinza rasa si se ruleaza. Rulourile se taie felii ( mie mi-au iesit 8 felii din fiecare ) si se aseaza in tava de Jena / Pirex unsa cu putin unt sau ulei. Se aseaza un rind cu umplutura rosie, unul verde si unul alb ( steagul italiei) si se presara cu brinza rasa ... se pot pastra in frigider asa aranjate cu folie de aluminiu sau transoparenta pina cu vreo 20 min inainte sa serviti masa ( dc le pregatiti pt musafiri ). Se pune tava neacoprita in cuptorul deja cald, se lasa doar cit e nevoie sa se topeasca brinza si sa se rumeneasca usor ... Se serveste cite un rotocol din fiecare culoare ( asta dc mai aveti si aperitive, felul 2 si desert ... dc numai clatitele vor fii fel unic ... puteti umple farfuria de rotocoale )
Etichete:
oua,
verdeata,
cascaval,
carne,
clatite,
rosii,
lapte,
unt,
faina,
ulei,
peste,
ciuperci,
nuca