Ciorba ardeleneasca de fasole verde
Azi dupa amiaza am avut o pofta mare de a manca o ciorba, pentru ca nu am mai mancat in ultimul timp, insa nu stiam de care ciorba sa gatesc si in final mi-am amintit de ciorba ardeleneasca de fasole verde pe care mi-o facea bunica mea in copilarie de fiecare data cand imi era foame si pot spune ca mancam cu multa pofta si, de asemenea, era foarte hrantoare.
De aceea, am ales s-o gatesc pentru ca de cate ori bunica mea facea aceasta ciorba de fasole verde, eram si eu prezent in bucatarie pentru a invata reteta si a o ajuta cu ingrediente. Mi-a fost putin greu sa-mi reamintesc cum se prepara dar din fericire n-a lipsit absolut niciun ingredient, iar gustul la ciorba a iesit exact ca cel al ciorbelor preparate de bunica mea in copilarie.
Dupa parerea mea, ciorba ardeleneasca de fasole verde este cel mai bun fel de mancare, are un gust foarte bun de te face sa mananci intr-una, de aceea nu uit sa fac aceasta ciorba in cantitati mai mari pentru a manca cand mi se face pofta.
Trebuie sa recunosc ca dureaza putin cam mult sa prepar aceasta ciorba, mai ales ca nu am mai preparat-o in ultimul timp, plus ca a durat ceva sa-mi reamintesc reteta, noroc ca am avut ingredientele necesare.
Ingrediente:
- 1 kg de fasole verde curatata (cu capete rupte) si rupta in bucati
- 100-150 de grame de costita afumata, taiata fin
- 1 ceapa mare
-2 lingurite de faina alba
- 1 lingurita de paprika (boia) de ardei dulce
- 2 morcovi potriviti
- 1 ardei rosu
- 1 telina cat 1 ou
- 1 rosie mare, fara pielita, taiata in cuburi
- cimbru verde sau uscat (eu am doar uscat)
- foaie de dafin
- 1 catel zdravan de usturoi
- sare si piper
- 1,5 litri de apa
- patrunjel verde tocat
- otet (optional)
- smantana pentru servit (optional)
Va recomand cu incredere aceasta ciorba ardeleneasca de fasole verde. Cu siguranta o sa va placa si, de asemenea, nu cred ca veti uita acest fel de mancare pentru mult timp inainte.
Voi ce parere aveti de ciorba ardeleneasca de fasole verde?
De aceea, am ales s-o gatesc pentru ca de cate ori bunica mea facea aceasta ciorba de fasole verde, eram si eu prezent in bucatarie pentru a invata reteta si a o ajuta cu ingrediente. Mi-a fost putin greu sa-mi reamintesc cum se prepara dar din fericire n-a lipsit absolut niciun ingredient, iar gustul la ciorba a iesit exact ca cel al ciorbelor preparate de bunica mea in copilarie.
Dupa parerea mea, ciorba ardeleneasca de fasole verde este cel mai bun fel de mancare, are un gust foarte bun de te face sa mananci intr-una, de aceea nu uit sa fac aceasta ciorba in cantitati mai mari pentru a manca cand mi se face pofta.
Trebuie sa recunosc ca dureaza putin cam mult sa prepar aceasta ciorba, mai ales ca nu am mai preparat-o in ultimul timp, plus ca a durat ceva sa-mi reamintesc reteta, noroc ca am avut ingredientele necesare.
Ingrediente:
- 1 kg de fasole verde curatata (cu capete rupte) si rupta in bucati
- 100-150 de grame de costita afumata, taiata fin
- 1 ceapa mare
-2 lingurite de faina alba
- 1 lingurita de paprika (boia) de ardei dulce
- 2 morcovi potriviti
- 1 ardei rosu
- 1 telina cat 1 ou
- 1 rosie mare, fara pielita, taiata in cuburi
- cimbru verde sau uscat (eu am doar uscat)
- foaie de dafin
- 1 catel zdravan de usturoi
- sare si piper
- 1,5 litri de apa
- patrunjel verde tocat
- otet (optional)
- smantana pentru servit (optional)
Va recomand cu incredere aceasta ciorba ardeleneasca de fasole verde. Cu siguranta o sa va placa si, de asemenea, nu cred ca veti uita acest fel de mancare pentru mult timp inainte.
Voi ce parere aveti de ciorba ardeleneasca de fasole verde?
Poate iti place articolul
Poate iti place filmul
Categorii sectiune
Ceasuri
Fotbal
Ciclism
Cabana
Aparate frigorifice
Animale domestice
Haine
Bauturi
Home Cinema
Sanatate
Aragaze, hote si cuptoare
Blendere si tocatoare
Bijuterii
Sarbatori
Deserturi
Seriale
Baschet
Hotel
Dietetice
Copii
Filme
Pensiune
Parfumuri
Pescuit
Cafetiere si Espresoare
Religie
Telefoane
Trasee montane
Restaurant
Incaltaminte
Toate din ARTICOLE