Statiunea Straja este o statiune frumoasa care s-a dezvoltat intr-un timp relativ scurt. In statiune se poate ajunge si cu masina dar si cu telegondola.

Optiuni de cazare sunt foarte multe spre exemplu: Hotel Victoria, Hotel Alpin, Cabana Montana, Cabana Platoul Soarelui, Cabana La Mosu si multe altele.

Partiile sunt foarte ok si pentru incepatori si pentru avansati , domeniul schiabil nu este extrem pe mare dar cat sa te obosesti o zi , doua pe partie e suficient. Partia de schi Straja se afla pe panta Muntilor Valcan, un versant nordic din Muntii Retezat – Godeanu si datorita pozitiei, aceasta este acoperita cu zapada aproximativ 6 luni pe an, din noiembrie si pana in aprilie. Aici se organizeaza in fiecare an Cupa Veteranilor, o competitie de schi mult asteptata de catre turisti. Din statiunea Straja se poate urca catre Varful Mutu, cu plecare de la punctul de sosire al teleschiului (partea superioara) aflat la o altitudine de peste 1.700 m.

In statiune se gaseste si un club unde tinerii seara se pot distra intr-un mediu foarte placut.

Se gasesc destul de multe restaurante si mancarea este foarte buna si la preturile acceptabile.

In statiunea Straja se poate vizita Schitul Straja, un lacas la care se ajunge prin intermediul unui tunel cu lungimea de 50 m care are pictat pe pereti scene din Vechiul Testament cat si din Noul Testament. Alt obiectiv turistic il reprezinta Crucea din metal, cu inaltimea de 18 m si latimea de 9 m, este un monument inchinat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, asemanator Crucii Eroilor Neamului din Muntii Bucegi.

Preturile la instalatiile de cablu sunt acceptabile undeva intre 3 si 4 lei pentru o urcare.

Recomand aceasta statiune