Costita afumata se taie cubulete si se caleste la foc mic in 100 ml ulei. Apa se pune la fiert intr-o oala mare( toata apa se pune de la inceput). Ceapa se taie marunt si se fierbe cu morcovul dat pe razatoare. Dupa ce costita afumata s-a calit putin se adauga peste ceapa si morcov, impreuna cu uleiul in care s-a calit. Salata verde (laptuca) se taie fasii subtiri, care se adauga peste ceapa, morcov si costita. Salata l-a inceput va parea prea multa, dar dupa fierbere aceasta se va rari treptat. In timp ce salata fierbe se separa ouale, pentru a face doua compozitii diferite din acestea. Intr-un vas se pun cinci galbenusuri, iar in altul albusurile ramase de la cele cinci galbenusuri si restul de oua. Din cele cinci albusuri si restul de oua se face o paparada (omleta) in 100ml ulei, iar spre sfarsit se adauga mararul tocat marunt. Cand salata s-a fiert se adauga paparada si se mai lasa 10 minute, dupa care se adauga sare, piper si vegeta dupa gust. Galbenusurile ramase (cele cinci) se amesteca cu smantana bine (se poate amesteca si cu mixerul), dupa care se toarna treptat ciorba in acestea. Cand compozitia de oua s-a diluat, se toarna in oala cu ciorba amestecand continuu. Urmatorul pas este adaugarea otetului, si bineinteles oprirea focului.

Costita afumata se taie cubulete si se caleste la foc mic in 100 ml ulei. Apa se pune la fiert intr-o oala mare( toata apa se pune de la inceput). Ceapa se taie marunt si se fierbe cu morcovul dat pe razatoare. Dupa ce costita afumata s-a calit putin se adauga peste ceapa si morcov, impreuna cu uleiul in care s-a calit. Salata verde (laptuca) se taie fasii subtiri, care se adauga peste ceapa, morcov si costita. Salata l-a inceput va parea prea multa, dar dupa fierbere aceasta se va rari treptat. In timp ce salata fierbe se separa ouale, pentru a face doua compozitii diferite din acestea. Intr-un vas se pun cinci galbenusuri, iar in altul albusurile ramase de la cele cinci galbenusuri si restul de oua. Din cele cinci albusuri si restul de oua se face o paparada (omleta) in 100ml ulei, iar spre sfarsit se adauga mararul tocat marunt. Cand salata s-a fiert se adauga paparada si se mai lasa 10 minute, dupa care se adauga sare, piper si vegeta dupa gust. Galbenusurile ramase (cele cinci) se amesteca cu smantana bine (se poate amesteca si cu mixerul), dupa care se toarna treptat ciorba in acestea. Cand compozitia de oua s-a diluat, se toarna in oala cu ciorba amestecand continuu. Urmatorul pas este adaugarea otetului, si bineinteles oprirea focului. Ciorba se serveste calda cu marar presarat pe deasupra. Pofta buna!