Copilul meu si-a dorit de foarte mult timp un animalut de companie care sa-l inveseleasca in fiecare zi cand il vede, iar o vecina mi-a recomandat sa cumpar un porcusor de Guineea, spunand ca este un animalut foarte bland, perfect pentru copii de varste mici.

Am ales intr-un final sa cumpar un porcusor de Guineea de la un magazin cu animale de companie, pretul fiind de 100 lei, dar am mai cumparat o cusca pentru acesta si mancare speciala, insa nu a costat foarte mult, mai ales ca fericirea unui copil n-are pret.

Prima reactie a copilului meu a fost una wow, a ramas uimit de surpriza pe care i-am facut-o, bucurandu-se pana la lacrimi. Pot sa spun ca porcusorul s-a invatat foarte repede in compania copilului meu, acesta gasind un loc special in camera sa pentru cusca animalutului.

Bineinteles, si mie imi place foarte mult acest porcusor, are un aspect placut cu niste culori frumoase, dar cel mai multi sunt bucuroasa ca baiatul meu e fericit de cadoul oferit si isi petrece foarte mult timp cu acesta, iar pana acum statea foarte mult timp la calculator, deci inseamna ca am avut o initiativa buna de a i-l cumpara.

Mi se pare amuzanta comparatia, dar acest porcusor pare a fi un hamster gigant, seamana foarte mult fizic, iar comportamentul este aproape la fel. Pe langa faptul ca acest porcusor e bland, cel putin acum asa pare, am inteles ca isi poate zgaria sau chiar musca stapanul, dar sper sa nu existe evenimente neplacute de genul.

Hrana este una pe baza de iarba, recomandat ar fi fan uscat, dar pe langa asta in masa porcusorului trebuie sa existe permanent amestecuri de seminte, fructe si legume proaspete.

Un sfat de la magazinul de unde am cumparat animalutul este sa-l pieptenam in mod regular pentru ca blana sa se pastreze intr-o stare buna.

In concluzie, sunt foarte bucuroasa de acest porcusor de Guineea, mai ales pentru faptul ca i l-am oferit copilului meu, iar acesta se simte foarte bine compania animalutului, deci va recomand si voua in cazul in care doriti sa aveti un animalut de companie si cu siguranta va veti bucura de el.

Voi ce parere aveti despre acest animalut?