Acum 3 zile am fost la un targ de animale pentru a ma interesa de niste pasari de carne si prin surprinderea mea mi s-a recomandat de a cumpara niste gaste de rasa Toulouse, de care se spune ca ar fi una din dintre rasele grele ale palmipedelor.

M-a indrumat un domn spre o taraba unde erau expuse rate din rasa mentionata si pot spune ca la prima vedere am avut o reactive wow, in sensul ca au niste trasaturi foarte frumoase si imi imaginam in acelasi timp cum le-as avea si s-ar plimba prin curtea casei de la tara. Am discutat cu vanzatorul ce varsta au si cat costa, raspunzandu-mi ca au doar 2 luni si jumatat, iar pretul este de 200 lei de fiecare. M-am gandit putin si m-am hotarat sa cumpar vreo 5 rate. Am platit cei 1000 lei si dansul m-a ajutat sa le aduc acasa fara niciun ban.

Dupa parerea mea, sunt niste pasari masive, bineinteles, frumoase cu niste trasaturi care nu le vezi la alte pasari de curte, precum penajul de culoare brun inchis si alb imaculat pe abdomen, capul si gatul avand culoarea gri inchis si coada avand o combinative de alb cu gri, ciocul si picioarele fiind un portocaliu inchis.

Totusi, dupa cate am vazut, aceste gaste sunt foarte nervoase, in sensul ca daca nu le lasi in pace, ele se apropie de tine, crezand ca o sa te faca sa te speri, in acelasi timp ele scot un sunet ciudat. De cateva ori, acestea m-au apucat de picior, cand am incercat sa le cunosc temperamentul, insa nu a fost nimic grav, de aceea este recomandat sa nu fie lasati copiii langa aceste pasari.

Asa cum mi s-a spus, gastele nu prea fac multe oua pe an, in general 20-25 oua, iar acestea fiind niste pasari greoaie si masive, este foarte posibil sa existe accidente in timpul clocirii, de aceea multi recurg la incubator, dar nici acolo nu sunt rezultate foarte bune.

Oricum, pe langa faptul ca mi se par niste pasari froarte frumoase de curte, cand va fi nevoie o sa sacrific cate una pentru ca acesta este si scopul cumpararii.

In concluzie, sunt bucuros ca am cumparat niste gaste de aceasta rasa, nu sunt dezamagit ca am dat o suma mare de bani pe ele, de aceea va recomand si voua, pentru ca este o rasa de carne.

Credeti ca am facut o alegere buna de a cumpara niste pasari de acest fel?