M-am gandit sa cumpar un papagal ca animal de companie, insa nu aveam nici cea mai mica idee despre rase, preturi sau lucruri de genul acesta, asa ca am rugat un prieten care se pricepe sa-mi zica cateva informatii despre fiecare rasa de papagali care lumea alege sa le cumpere, iar acesta mi-a recomandat sa cumpar un papagal nimfa care, dupa cum spune el, este foarte dragalas si dupa un timp de acomodare cu noul stapan, papagalul va incepe sa-i imite sunetele si melodiile acestuia.

Am reusit sa cumpar un papagal nimfa de pe un anunt postat pe internet la pretul de 200 lei si, dupa parerea mea, aceasta pasare este o frumusete cu niste culori foarte impresionante, iar in partea de sus a capului, avand un mot dragut, de cele mai multe ori de culoare galbena.

Imi place foarte mult la acest papagal de faptul ca este jucaus, insa in acelasi timp se sperie foarte des, mai ales la persoanele necunoscute. De multe ori il aud cum scoate sunete, dar in acelasi timp incearca sa-mi imite vocea cand mai fredonez in apropierea lui.

Acest papagal care il am in companie este mascul, dar am inteles ca daca il las singur mai mult de 5 ore pe zi, recomandat ar fi sa mai achizitionez inca unul, in cazul lui o partenera.

Am intrebat un specialist care are un magazin veterinar ce trebuie sa-i cumpar acestui papagal si mi-a facut o lista cu urmatoarele:
- o colivie mare (minim 50 x 30 x 50)
- cusca de transport
- bete colivie
- hranitor
- adapator
- cadita pentru baie
- diverse jucarii
- hrana speciala
- delicatese
- preparate pe baza de vitamine
- extract din cartilaj de sepie
- nisip pentru pasari
- foarfece pentru unghii

In concluzie, sunt foarte bucuros sa am acest papagal nimfa, pare ca deja s-a invat in compania mea, insa cu alte persoane devine agitat.

Credeti ca este o alegere buna de a avea acest papagal in companie?