De ceva timp m-am mutat la casa, o casa frumoasa, la care am investit o multime de bani, de aceea am dorit sa am un caine de paza care sa pazeasca curtea si casa de cei care nu ar trebui sa se apropie de casa omului.

M-am dus la un fel de targ de animale, unde am gasit un frumos ciobanesc german, bine intretinut si foarte vioi. L-am intrebat pe vanzator ce pret cere pentru acesta, spunandu-mi ca 400 lei, nu am mai stat pe ganduri si l-am cumparat, stiind dinainte ca un caine de genul acesta costa mult mai mult. Am primit o lesa pentru caine si i-am pus-o, deja se invatase cu mine si ma bucuram de asta, l-am plimbat putin si se simtea bine in compania mea, adica noul stapan, in acelasi timp gandindu-ma ce nume sa-I pun, am rezultat ca cel mai bun nume ar fi Rex, iar inainte sa ajungem acasa am trecut pe la un magazin veterinar pentru a-i cumpara mancare specifica, mai exact niste Pedigree. In final am ajuns acasa si i-am prezentat curtea casei, dandu-mi semne ca este foarte fericit de noul loc unde o sa-si petreaca timpul de acum incolo. Ceea ce nu ma incanta este ca nu are o casuta a lui, dar am incercat sa improvizez din cateva scanduri pana cand o sa-I cumpar una.

Dupa parerea mea, este un caine perfect pentru casa omului, de fiecare data incearca sa fie cat mai auzibil, in sensul ca latra cand simte pe cineva sau ceva foarte aproape de casa, ceea ce ma incanta, pentru ca vrea sa in siguranta, atat casa, cat si stapanul in egala masura.

Pot sa spun ca este un caine cu un aspect aratos, deoarece are o blana maronie-roscata si niste trasaturi frumoase apropiate de cele ale lupilor, dar in acelasi timp are si un comportament de iubire fata de stapanul lui si doreste atentie din partea acestuia.

In concluzie, eu va recomand ciobanescul german, fiind o rasa de caine speciala pentru paza si, de asemenea, un animal de companie care este alaturi de stapanul lui oriunde si oricand. Pretul pe care l-am dat in schimbul acestui caine nu mi se pare mare, ba chiar din contra am avut noroc, deoarece preturile sunt cu mult mai mari, deci ma declar multumit, atat de pret, cat si de caine.

Voi ce parere aveti de ciobanescul german? Este cainele ideal?