Youtube-ul romanesc este in continuare in crestere, cand spun asta, ma refer ca mult mai multi tineri vor sa faca continut pe Youtube, vizitatori fiind mult mai multi de la un a la altul, ceea ce le da posibilitatea de a avea mai multi abonati.

Youtuberii sunt de mai multe tipuri, predominant de gameri si vloggeri, acestia se filmeaza in timp ce se joaca pe calculator sau prezentandu-si viata de zi cu zi in fata unei camere video.

Youtube-ul romanesc s-a dezvoltat in bine, dar si in rau, deoarece multi copii nu constientizeza ca nu trebuie sa se apuce daca nu se pot descurca sau nu au calitate. Daca vrei sa devii cineva pe Youtube, trebuie sa stii dinainte daca ai potential sau nu, pentru a nu te face de ras, devenind mai tarziu mai mare, mai dezvoltat mintal si a nu mai avea sansa sa faci ceva in domeniul acesta din cauza acelor gafe.

Multi se apuca de Youtube, doar pentru ca au auzit de la altii sau de pe internet ca au posibilitatea de a face bani de pe urma aceasta, este adevarat, dar le trebuie vizualizari, pentru ca vizionarile inseamna si publicitate, aceasta constand ca la fiecare filmulet care-l posteaza o sa apara si diferite reclame de Google Adsense, de la parteneri online care-si promoveaza un produs, serviciu, tinta fiind spectatorii, dar de partea asta putem vorbi doar daca youtuberul are un public foarte mare, deoarece venitul Youtube-ului in Romania este unul foarte mic.

Pentru a face continut pe Youtube, principalele reguli are unui youtuber sunt: creativitate, calitate si timp, omiterea uneia din aceste reguli nu te va ajuta sa ai succesul dorit.
Creativitatea, consta foarte mult la baza unui succes notoriu pe Youtube, deoarece cel ce posteaza filmulete trebuie sa fie creativ, putand sa se inspire de la youtuberii din strainatate, dar nu copiind in intregime toata ideea. In Romania un lucru rau este ca youtuberii copiaza unul de la altul. E normal ca este o metoda exploatarea unei idei cu succes, o sursa buna pentru o crestere mai usoara pe Youtube, dar vreodata youtuber-ul va avea de suferit, primind „hate”, ceea ce nu este deloc bine, deoarece abonatii vin si pleaca, pentru ca nu-i cunosti personal.
Calitatea, un factor, de asemenea, foarte important, pentru a avea succes. Creatorul de continut trebuie sa stie ca la un moment dat va trebui sa-si imbunatateasca componentele, pentru a-si atinge scopul dorit. Calitatea consta si in editarea clipurilor, progresul fiind unul mai mare.
Timpul, poate cel mai important factor, deoarece fara el nu se poate realiza nici una dintre cele de mai sus, de aceea se poate vedea ca cei mai multi dintre youtuberi incep si continua, deseori intr-o perioada de vacanta si tot cei mai multi dintre ei abandoneaza dupa sfarsitul acesteia.

Putem spune ca youtuber-ul poate avansa si prin alte metode cum ar fi: livestream-urile, colaborarile intre youtuberi, clickbait-urile din titluri si thumbnail-urile clipului respectiv.

In Romania, mai nou, youtuberii cu mai multi abonati au creat scenarii false, abonatii crezand ca totul este real, mai tarziu avand o reactie negativa cand au aflat ca totul a fost o minciuna, aducandu-le youtuber-ilor mult „hate” si, de asemenea multe dezabonari.

Daca consideri ca ai niste aptitudini, esti creativ si ai timp pentru asa ceva, te poti apuca, dar daca stii ca esti prea mic sau nu ai niste cunostiintele necesare, mai bine poti astepta pana crezi tu esti pregatit.