Zombie Dice este un joc cu reguli puține și extrem de rapid (după ce te obișnuiești!) de la Steve Jackson Games.

Jocul de bază conține fie un recipient sau o pungă (depinde de ce versiune cumperi), și un număr de 13 zaruri (dacă vă e teamă de 13, ghinion. 13 13 13). Vor fi 3 zaruri roșii, 4 zaruri galbene și 6 zaruri verzi. Fiecare zar are 3 simboluri pe el, pași, creiere și explozii (focuri de armă). Zarurile verzi au 3 creiere, 2 pași și 1 explozie, zarurile galbene au 2 creiere, 2 pași și 2 explozii, iar zarurile roșii au 1 creier, 2 pași, 3 explozii.

Scopul jocului e să obții cele mai multe puncte! Și iată cum va decurge:

1. Când e rândul tău, scoți 3 zaruri din pungă/cutie, fără să te uiți la ce scoți, și le arunci.
2. Te uiți la simboluri, iar în funcție de ce ai, fie îți termini tura, fie mai arunci o dată. După fiecare aruncare, dacă ai adunat mai puțin de 3 explozii, poți să alegi fie să mai arunci cu zarurile, fie să punctezi creierele. Fiecare creier, indiferent de culoare, valorează un punct. Exploziile, după cum îți poți da seama, îți vor termina tura forțat dacă ajungi la 3, iar toate creierele adunate runda aceea nu se vor aduna. Creierele și exploziile rămân pe masă și nu se întorc în recipient, la fel și pașii. Dacă vrei să dai din nou cu zarurile, suplimentezi pașii cu zaruri până ajungi la 3. Dacă ai 2 pași, mai iei un zar din cutie, tot fără să te uiți și arunci din nou. După ce îți termini tura, aduni punctele la totalul tău și dai la următorul.
3. După ce un jucător ajunge la 13 puncte, acesta declanșează runda finală (dacă nu vrea să arunce 3 explozii ca să adune mai multe puncte!), iar toți ceilalți mai joacă o rundă.
4. La final, cel cu cele mai multe puncte câștigă!

Jocul este extrem de simplu de învățat și poate fi explicat altora doar cu o rundă de exercițiu înainte de jocul propriu-zis.

Cu toate astea, există un mic dezavantaj când vine vorba de jocul în sine. Jocul este eminamente un joc al șansei, poți să iei trei creiere roșii din prima aruncare, sau trei explozii verzi. Important e să înțelegi că statisticilor nu le pasă de sentimentele tale și că e tura următorului jucător! Poți avea ghinion sau noroc cu zarurile care îți pică, poți avea aceeași baftă și cu simbolurile care îți cad.

E un joc mic și drăguț, de buzunar, pe care îl recomand dacă vrei să joci ceva rapid și ușor de învățat!