Love Letter este un joc conceput de Seiji Kanai și produs de Z-Man Games pentru 2-4 jucători. În acest joc micuț trebuie să transmiți prințesei o scrisoare de dragoste! Dar cum?

Jocul conține 16 cărți: 5 paznici, 2 preoți, 2 baroni, 2 servitoare, 2 prinți, 1 rege, 1 contesă, 1 prințesă. Fiecare carte are o valoare, paznicul e 1 punct, preotul e 2 puncte, baronul e 3, servitoarea e 4, prințul e 5, regele e 6, contesa e 7, iar prințesa e 8.

De fiecare dată pachetul de amestecă, iar o carte se lasă cu fața în jos (3 dacă se joacă numai 2), fără să se uite careva la ce e cu fața-n jos, iar apoi fiecare jucător primește câte o carte.

Când este tura fiecărui jucător, acesta va trage o carte și va juca una, respectând regulile menționate pe ea: unele cărți chiar te forțează să renunți la ele în unele condiții. Jocul se continuă până când mai rămâne doar un singur jucător, iar acela va câștiga, sau până atunci când nu mai există cărți care pot fi trase. În momentul acela, jucătorul care are cartea cu valoarea cea mai mare va câștiga runda!

Jocul este destul de scurt și poate fi învățat extrem de rapid, iar rundele pot decurge fără să-ți dai seama câte ai mai jucat. În sine, jocul este perfect pentru a umple o perioadă scurtă, sau atunci când ai nevoie de un joc de buzunar. Nu am menționat, dar jocul este perfect pentru a fi cărat aproape oriunde, doar să ai o cutiuță sau ceva în care să-l ții mai în siguranță. E printre puțintele jocuri care intră în categoria literală „de buzunar”, iar asta îl avantajează foarte mult.

Dar ceea ce departajează jocul de alte asemenea cu cărți este... numărul ridicol de ediții diferite. Este ediție cu Batman, The Hobbit, Archer, Adventure Time, versiuni traduse, iar unele chiar au variații la regulament sau la cărți!

Versiunea de bază este bună, iar în caz că te plictisești de ea, poți mereu să cauți o versiune care să arate diferit și poate cu o carte-două sau reguli în plus!

Jocul îl recomand, indiferent de versiune, căci ideea în mare este aceeași după cum a fost explicat mai sus, așa că nu ezita dacă vrei ceva micuț și drăguț!