In ultima perioada, tot mai multi oameni cumpara haine din mediul online, in special tinerii, fiind increzatori ca produsul o sa vina exact cum e in descrierea acestora.

Dupa parerea mea, este mai ok sa vedeti produsul si sa-l probati, decat sa va uitati pe internet, cumpararea fiind doar la un click distanta. Este adevarat, nu trebuie sa va mai deplasasati pana la hypermarket sau pana la magazinul de haine, dar nu puteti sa fiti sigur de orice cumparati de pe internet. De exemplu, daca aveti o nunta sau o petrecere si trebuie sa cumparati niste pantaloni si o camasa, acestea trebuie sa le probati la acel magazin, pentru a nu va trezi acasa cu surprize neplacute ca hainele sunt prea largi, lungi sau scurte. Degeaba va stiti marimile, pentru ca producatorii nu prea mai fac haine chiar 100% dupa specificile marimi, cum ar fi adidasii, care pot fi 2 perechi de adidasi la numarul respectiv si unu sa va inchepe bine talpa piciorului si altul nu. Asa puteti vedea la fata locului si materialul, daca este bun, durabil si bine tesut.

Multi oameni cumpara din mediul online, deoarece multe firme consacrate nu au magazin decat in marile orase. Astfel, produsele de marca pot fi accesibile oricui, oriunde, la doar un click distanta.

Un motiv de care oamenii mai aleg sa cumpere de pe internet ar fi discount-urile (reducerile) mari, pe care le practica magazinele de haine online, marindu-si in asa fel „comunitatea”.

Cumparatorii au termen de cateva zile posibilitatea de a returna sau a schimba hainele, un lucru bun, dar in opinia mea, fiind doar pierdere de timp si probabil costuri din buzunarul propriu, de aceea nu prea trebuie sa avem incredere in magazinele online. Temerea incepe usor, usor sa dispara daca esti „familiarizat” cu aceste magazine online sau daca cunosti pe cineva din echipa acestora. Altfel nu va recomand sa cumparati fara sa vedeti produsul cu ochii dumneavoastra si sa-l probati, deoarece o sa va plangeti ca ati dat banii pe un produs care nu-l doreati sa fie in o alta stare, fata de cum vi l-ati imaginat.

Cunosc un caz, in care un prieten a comandat niste pantaloni de pe internet pentru a se completa tinuta pentru un majorat. Acesta a dat marimile corespunzatoare, iar cand au venit acasa a avut cea mai neplacuta surpriza, pantalonii erau mai largi si stateau foarte caraghios pe el si a fost nevoit sa-i poarte la acel majorat, pentru ca nu mai avea timp sa-i returneze, dar nici bani ca sa cumpere altii. Acest prieten s-a simtit foarte aiurea si a ales sa stea decat la masa, fara sa se mai distreze cu ceilalti, deoarece, probabil se facea de ras si mai ales ca se filma tot ce se petrece acolo.

De aceea, va recomand sa va deplasati la fata locului, la acel magazin, unde puteti cumpara haine, ca sa le probati, stiind pe ce ati dat banii, nu sa ramaneti in stres ca in cazul in care cumparati din mediul online sa fie diferite fata de cum era in descrierea acestora.

Voi cumparati haine de la magazin sau de pe internet?