Grilled cheese sandwich: un sandviș simplu în stil american
O rețetă pe cât pe simplă, pe atât de satisfăcătoare. Acesta reprezintă cel mai de bază tip de sandviș gătit la foc posibil. Cu doar trei ingrediente și răbdare, nu ai cum să dai greș!
O luăm de la cea mai de bază formulă posibilă, pentru UN sandviș o să ai nevoie de:
* O tigaie
* Unt la temperatura camerei
* 2 felii de pâine (subțiri ca de toast)
* Cheddar în stil american (2 felii subțiri, preferabil)
Iar acum, pașii pregătitori:
O să ai nevoie de o tigaie pe care o încingi 2-3 minute la foc mediu, după care dai focul la cea mai mică treaptă posibilă de căldură. În timp ce tigaia se încălzește, ungi cele două felii de pâine cu unt.
După ce tigaia e încălzită, iar focul e redus la mic, pui o felie de pâine cu fața unsă în jos, iar peste pui cheddarul, urmat de cealaltă felie de pâine, cu fața unsă în sus, iar apoi acoperi. Dacă acoperi, brânza se va topi mai repede și vei reduce cazurile în care arzi partea cu untul pe ambele fețe și rămâi cu un sandviș dezamăgitor.
Este foarte important să o iei foarte încet cu focul. Dacă e prea fierbinte, untul și pâinea se vor arde înainte ca cheddarul să aibă vreo șansă de a se topi. Trebuie să ai răbdare și să adaptezi temperatura doar cât să se facă pâinea crocantă, iar brânza să se topească încetișor.
Verifici pâinea până când capătă o nuanță aurie pe partea lipită de tigaie. După ce vezi că s-a făcut aurie, este timpul să întorci sandvișul pe partea cealaltă și să aștepți până cealaltă față de mâine se face și ea aurie și crocantă.
Asta e tot! Iar acum, mănâncă-l cât e cald!
Iar acum, vreo două ponturi.
Acum, poate nu ai unt la îndemână. Din păcate, tot trebuie ceva tartinabil și care să conțină grăsime, dar ceva care să nu fie chiar ulei. Poți înlocui untul cu maioneză, dat fiind conținutul de grăsime, iar sandvișul va căpăta, de regulă, o nuanță mai brună mult mai rapid.
O altă întrebuințare a sandvișului, pe lângă mâncat pe cont propriu, e transformarea sa în crutoane pentru supa-cremă de roșii. Pur și simplu tai marginile, iar apoi tai sandvișul în cubulețe pe care le arunci în supa ta cremă de roșii! E o combinație foarte bună și o poți folosi oricând vrei să combini roșii cu brânză într-un mod mai neobișnuit!
O luăm de la cea mai de bază formulă posibilă, pentru UN sandviș o să ai nevoie de:
* O tigaie
* Unt la temperatura camerei
* 2 felii de pâine (subțiri ca de toast)
* Cheddar în stil american (2 felii subțiri, preferabil)
Iar acum, pașii pregătitori:
O să ai nevoie de o tigaie pe care o încingi 2-3 minute la foc mediu, după care dai focul la cea mai mică treaptă posibilă de căldură. În timp ce tigaia se încălzește, ungi cele două felii de pâine cu unt.
După ce tigaia e încălzită, iar focul e redus la mic, pui o felie de pâine cu fața unsă în jos, iar peste pui cheddarul, urmat de cealaltă felie de pâine, cu fața unsă în sus, iar apoi acoperi. Dacă acoperi, brânza se va topi mai repede și vei reduce cazurile în care arzi partea cu untul pe ambele fețe și rămâi cu un sandviș dezamăgitor.
Este foarte important să o iei foarte încet cu focul. Dacă e prea fierbinte, untul și pâinea se vor arde înainte ca cheddarul să aibă vreo șansă de a se topi. Trebuie să ai răbdare și să adaptezi temperatura doar cât să se facă pâinea crocantă, iar brânza să se topească încetișor.
Verifici pâinea până când capătă o nuanță aurie pe partea lipită de tigaie. După ce vezi că s-a făcut aurie, este timpul să întorci sandvișul pe partea cealaltă și să aștepți până cealaltă față de mâine se face și ea aurie și crocantă.
Asta e tot! Iar acum, mănâncă-l cât e cald!
Iar acum, vreo două ponturi.
Acum, poate nu ai unt la îndemână. Din păcate, tot trebuie ceva tartinabil și care să conțină grăsime, dar ceva care să nu fie chiar ulei. Poți înlocui untul cu maioneză, dat fiind conținutul de grăsime, iar sandvișul va căpăta, de regulă, o nuanță mai brună mult mai rapid.
O altă întrebuințare a sandvișului, pe lângă mâncat pe cont propriu, e transformarea sa în crutoane pentru supa-cremă de roșii. Pur și simplu tai marginile, iar apoi tai sandvișul în cubulețe pe care le arunci în supa ta cremă de roșii! E o combinație foarte bună și o poți folosi oricând vrei să combini roșii cu brânză într-un mod mai neobișnuit!
Poate iti place articolul
Poate iti place stirea
Poate iti place filmul
Categorii sectiune
Aragaze, hote si cuptoare
Televizoare
Restaurant
Ceasuri
Bijuterii
Pub & Bar
Home Cinema
Trasee montane
Statiune
Pescuit
Fotbal
Sosuri
Cafetiere si Espresoare
Calculatoare
Copii
Filme
Boxe
Blendere si tocatoare
Masini
De post
Activitati pe calculator
Tenis
Cabana
Hotel
Jocuri
Ciclism
Deserturi
Mancare
Aparate frigorifice
Pensiune
Toate din ARTICOLE
Categorii
Etichete
desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone
desert tort cu lalele
desert tort cu lapte condesat
desert tort cu lapte de cocos
desert tort cu lemon curd
desert tort cu mac si crema de visine si mascarpon
desert tort cu mango
desert tort cu mango si cafea
desert tort cu mango si ciocolata
desert tort cu mango si jeleu de rodii