Experienta mea cu comenzile externe, mai exact din China au fost ok, in sensul ca toate au venit acasa, mai putin una, dar o sa va explic de ce.

Majoritatea dorim sa cumparam produse la bani putini, dar cat mai calitative. Exista aceasta sansa, dar calitatea produsului respectiv este in functie de pretul care este acordat.

La inceput nu am stiut, ca exista magazine externe, in care poti comanda de la ele pe internet in avans fara sa existe surprize neplacute. Eu avand cont PayPal, am cautat site-uri de unde poti comanda prin aceasta modalitatea de plata, si am dat de niste site-uri chinezesti, avand preturi foarte mici la produsele pe care voiam sa le cumpar si pe langa asta transport gratuit oriunde in lume. Am mai cautat informatii despre acest subiect sa vad daca totul este legitim si am inteles ca pot comanda de pe aceste site-uri, dar sa fie cu depozite in Europa, pentru a nu mai plati taxe in plus, respectiv vamuirea, coletele din afara continentului cu valoare peste 10 euro, trebuind livrate la destinatar cu inca un surplus de cost, acesta fiind de 8 lei, plus 20% TVA.

Sa va explic experienta mea, am comandat niste casti de telefon la doar 1.5 Euro (aproximativ 7 lei), aceasta comanda am efectuat-o doar ca sa testez, toate bune, am platit din portofelul online de pe platforma PayPal si am asteptat o luna si nimic. Ulterior am inteles ca trebuia sa mai platesc o taxa pentru un numar de urmarire pentru a reduce timpul si a-mi stii unde este coletul, taxa fiind de 2 euro. Asa ca am mai dat comanda de un „kilometraj de bicicleta”, pretul lui fiind de 6 euro, deoarece mi-am cumparat o bicicleta in perioada aceea si era in trend sa ai si un asa zis „kilometraj” pentru a stii cu ce viteza merg, exact ca la masina. Toate bune si frumoase, am dat comanda si de acest produs, am selectat functia „tracking number” cu un adaos de 2 euro, dar pot spune ca merita deoarece pot vedea unde este coletul si cand va veni la posta, chiar daca trebuie venit si un aviz, dupa primirea acestui colet la oficiul postal. In final, mi-a ajuns coletul in tara si am mai avut de asteptat pentru validarea celor de la BSI Bucuresti. Dupa vreo 4-5 zile a ajuns in localitatea mea, am asteptat avizul si m-am deplasat la posta, cea de cartier, pentru a-mi ridica coletul. Acolo a trebuit sa dau decat buletinul si sa semnez ca l-am primit. Bineinteles n-am mai platit nimic, nici-o taxa, deoarece valoarea coletului era sub 10 euro.

Coletul era impachetat frumos cum trebuia sa fie, in el fiind produsul, de asemenea nou, incluzand bateriile. Am ramas placut surprins de acest produs, l-am echipat pe bicicleta si functiona foarte bine.
In legatura cu coletul dinainte, care includea castile de telefon, nu mai ajunsesera nici dupa 2 luni si am facut un fel de reclamatie la acel site si chinezii au fost foarte seriosi, trimitandu-mi un alt colet, beneficiind de „tracking number”. A ajuns acasa si acest colet, si in acest caz, produsul fiind foarte ok.

Aceste doua produse au fost comandate de pe site-ul GearBest si sunt foarte multumit, recomand cu incredere. Pe langa acesta mai exista si alte site-uri chinezesti cum ar fi: AliExpress, Banggood, Geekbuying, LightInTheBox, FastTech, DealExtreme si multe altele.

Se recomanda ca plata sa fie efectuata prin PayPal, pentru a putea da „refund”, in cazuri in care produsul s-a stricat, avand probleme din fabrica. Consultantii de vanzari va vor da niste idei de alegere fie a va primi banii inapoi, fie a va trimite produsul inc-odata.

Evitati sa comandati cu transport prin DHL, poate ca o fi durata mai scurta de a primi coletul, dar costurile sunt mult mai mari si dupa parerea mea, nu are rost sa platiti mai multi bani in plus.

In perioada recenta, am vazut un fel de afacere de pe urma site-urilor chinezesti. Stiti trend-ul cu fidget spinner-le? Niste jucarii care le invarteai in mana, carora se zicea ca previne stresul. Acestea erau procurate din China, de bisnitarii romani la pretul de 2 euro (aproximativ 9 lei si ceva) si le vindeau online sau in targuri cu mai mult de 30 lei fiecare, lumea cumparand, in special copiii, pentru ca era la moda.

Voi ce parere aveti?