Detalii Galuste de Mamaliga
Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel: Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie. Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continuu, pana se obtine un terci mai consistent. Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga). Spre sfarsit adaugati si omogenizati cu untul si branza de burduf, din care ati opri, un sfert din cantitate. Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume. Lasati deoparte sa se raceasca. Luati cate 1 lingura din mamaliga si modelati, cu palmele unse cu ulei, galuste. Faceti in fiecare cate o adancitura, puneti cate putin din branza de burduf oprita (aproximativ 1/2 lingurita ) si remodelati galusca. Treceti-le apoi prin ou batut si un amestec din pesmet cu cascaval ras, de 2 ori, pe fiecare (ca sa aiba o crusta mai groasa). Rumeniti-le in ulei incins, pe toate partile si scoateti-le pe servetele absorbante, apoi pastrati-le la cald. Serviti-le fierbinti, cu smantana. POFTA BUNA!Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel: Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie. Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continuu, pana se obtine un terci mai consistent. Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga). Spre sfarsit adaugati si omogenizati cu untul si branza de burduf, din care ati opri, un sfert din cantitate. Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume. Lasati deoparte sa se raceasca. Luati cate 1 lingura din mamaliga si modelati, cu palmele unse cu ulei, galuste. Faceti in fiecare cate o adancitura, puneti cate putin din branza de burduf oprita (aproximativ 1/2 lingurita ) si remodelati galusca. Treceti-le apoi prin ou batut si un amestec din pesmet cu cascaval ras, de 2 ori, pe fiecare (ca sa aiba o crusta mai groasa). Rumeniti-le in ulei incins, pe toate partile si scoateti-le pe servetele absorbante, apoi pastrati-le la cald. Serviti-le fierbinti, cu smantana. POFTA BUNA!