Spalati bine sfecla si puneti-o la fiert in apa usor sarata sau coaceti-o in cuptor, pana cand se poate patrunde usor cu dintii unei furculite. Curatati-o si taiati-o felii potrivite, recuperand zeama pe care o lasa. Fierbeti ouale 15 min, in apa sarata si curatati-le de coaja. Fierbeti solutia impreuna cu toate ingredientele enumerate, mai putin otetul, si lasati sa clocoteasca cateva minute. Spre sfarsit adaugati si otetul si dati cateva clocote. Puneti intr-un borcan sterilizat, ouale curatate printre feliile de sfecla si turnati solutia fierbinte. Capsati. Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider pentru 1-2 zile. Cu cat stau mai mult in solutie, cu atat se vor colora mai intens.

Spalati bine sfecla si puneti-o la fiert in apa usor sarata sau coaceti-o in cuptor, pana cand se poate patrunde usor cu dintii unei furculite. Curatati-o si taiati-o felii potrivite, recuperand zeama pe care o lasa. Fierbeti ouale 15 min, in apa sarata si curatati-le de coaja. Fierbeti solutia impreuna cu toate ingredientele enumerate, mai putin otetul, si lasati sa clocoteasca cateva minute. Spre sfarsit adaugati si otetul si dati cateva clocote. Puneti intr-un borcan sterilizat, ouale curatate printre feliile de sfecla si turnati solutia fierbinte. Capsati. Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider pentru 1-2 zile. Cu cat stau mai mult in solutie, cu atat se vor colora mai intens. Serviti-le pe un platou impreuna cu alte aperitive sau doar singure. Au gustul oualor, dar sunt picante si cu o usoara aroma imprumutata de la sfecla. Au o textura mai tare decat al oualor fierte normal si se comporta foarte bine la feliere fara sa se sfarme. Se consuma cu multa placere si iti dai seama ca sunt murate deoarece au imprumutat si putina acreala de la otetul de mere, dar foarte moderat. Merita incercate!