Dupa parerea mea, hainele de firma scumpe le poti cumpara daca ai un buget anume, deoarece nu e ok sa cumperi niste blugi la 300 lei si pentru o saptamana sa nu-ti mai poti permite nici sa-ti cumperi de mancare.

Este adevarat, hainele, mai ales cele de „firma”, te evidentiaza in lume, dar acestea nu-ti dau de mancare sau nu te fac mai destept. De aceea, cu lucruri scumpe iti poti face si oameni care sa te invidieze, barfind fara rost.

Hainele de firma, daca persoana si le poate permite, acestea ar trebui sa fie limitate, pentru ca nu costa cat o vata pe bat, costa milioane, ceea ce face o gaura semnificativa in buget. Hainele de firma ar putea fi cumparate fie pentru un banchet sau pentru un alt eveniment important, dar nu este chiar ok sa-ti cumperi haine scumpe de fiecare data cand te duci la mall a te da important in fata prietenilor tai, pentru ca acestia vor astepta dupa tine si isi vor creea impresii. Bineinteles, in mall exista si haine ieftine, chiar de firma, dar vorbesc de categoria de persoane in special copii sau adolescentii care prind si ei un ban in plus si nu-si rezolva alte probleme cu ei, in scopul de a-si cumpara haine foarte scumpe.

O persoana simpla, va avea intotdeauna haine simple, exclus persoanele cu bani care vor sa para modesti, de aceea cei ce isi calculeaza bine banii pot alege sa-si cumpere ceea ce au nevoie mai intai, nu niste haine scumpe care nu o sa le mai porti peste o luna.

Moda vine si pleaca, trebuie sa gandim bine inainte sa actionam, dat fiind ca nu trebuie sa ne lasam manipulati de niste haine sau un grup de prieteni care vorbesc doar de haine scumpe, in asa fel sa le cerem banii parintilor, cei pe care-i au nevoie, doar pentru a fi noi in „trend”.

Un adolescent cu capul pe umeri, caruia i se apropie varsta de 18 ani, ar putea economisi acei bani, pe care nu-i are nevoie, ca la implinirea celor 18 ani sa dea de carnet, cumparand o masina mai bunicica.

Sincer, eu prefer sa iau haine mai ieftine de la chinezi, alegand ceva cu material bun sau pot opta sa iau haine chiar de la Mall in perioada reducerilor, de asemenea nu prea cumpar lucruri asa scumpe, pentru ca am alte treburi mai importante unde am nevoie de bani.

De asemenea, in loc „sa bei” banii sau „sa-I fumezi”, prefera sa cumperi haine, pentru ca macar acelea te protejeaza, alcoolul si fumatul, nu.

Sfatul meu ar fi, daca ai niste haine, neavand nevoie de altele, pastraza banii, economiste-i deoarece oriunde si oricand ai nevoie de bani, acestia fiind limitati, dat fiind ca noi trebuie sa ne stapanim si sa nu actionam de fiecare data cand noi ne dorim ceva, deoarece „acel ceva” va deveni un lucru plictisitor sau inutil la un moment dat, avand nevoie de lucruri mult mai importante, de viitor.

Voi ce parere aveti?
Hainele trebuie sa devina o prioritate in fata altor lucruri?
Merita sa-ti cumperi haine foarte scumpe?