De mult timp voiam sa cumpar un monitor 4k pentru birou, pentru o calitate mult mai buna, deoarece eu sunt tipul de om care petrece multe ore la calculator, avand si un part time job, mai exact web designer si graphic designer.

Am cumparat un monitor de acest fel de la Philips, cu diagonala de 28 inch, UHD 4k, modelul 288P6LJEB, la un pret de 1750 lei, fiind de acord, deoarece tipurile acestea de monitoare sunt foarte scumpe si pretul dat pe acest monitor mi s-a parut ok.

Dupa cate am vazut acest monitor are o imagine de calitate pe Display Port la o rezolutie 4K-60Hz, avand culori foarte bune, dar contrast-ul este foarte mare, de aceea il tin la 12-16%.

Monitorul este de calitate, avand materialele bine alese, iar suportul acestuia este flexibil, se misca usor, deci nu necesita miscari bruste pentru a schimba pozitia monitorului, in acelasi timp, sunetul este excelent, suficient pentru necesarul de zi cu zi.

Acest monitor cand l-am cumparat a venit alaturi de cablurile necesare cum ar fi: DP, HDMI, VGA, DVI si Jack, insa fara USB 3.0, dar mi se pare totusi ok.

Din cate am testat, acest monitor nu suporta 4K-60Hz pe HDMI si DVI, dar pe DP merge super, iar din cand in cand se aude un sunet ciudat pentru o fractiune de secunda. La 4K-60Hz pe Windows 10 se scaleaza decent pe acest monitor, dar pe alte rezolutii este cam imposibil de utilizat.

Ceea ce nu mai imi place la acest monitor este ca rama este foarte groasa a monitorului, in special partea de jos unde se regasesc butoanele, iar butoanele touch ale meniului, uneori sunt greu de nimerit.

Cu toate aceste informatii eu nu sunt nici dezamagit, dar nici complet multumit, insa pot spune ca este un monitor dragut, ma descurc ok pe el si se asorteaza foarte bine cu biroul, deci nu am cum sa fiu trist, ba din contra sunt bucuros ca am si eu un monitor de acest tip care normal costa mult mai mult.

La categoria Gaming se descurca foarte bine, pentru ca am si componentele din unitate foarte bune, monitorul avand o lumina si o calitate a imaginii nespus de buna, dar sa fiu sincer nu prea mai am timp sa ma joc pe calculator, insa daca totusi voi avea, ma voi juca pentru o jumate o ora pentru recreere si distractie, asa cum o faceam inainte.

Voi ce parere aveti de acest monitor? Merita achizitionat?