De ceva timp m-am gandit sa-mi schimb vechiul monitor fiind format 4/3 cu un monitor format 16/9 pentru ca am vazut ca multi oameni folosesc modele de monitoare noi, deoarece cele vechi nu se mai intrebuintesc asa de bine in zilele noastre si chiar asa este.

Am cautat pe internet un monitor format 16/9 Full HD si am gasit un model de monitor de la brand-ul LG, avand un pret foarte bun (517 lei), fata de celelalte. Acesta este modelul 22M38A-B, are o diagonala de 21.5 inch, iar conectivitatea porturilor video este prin VGA. Intr-un final m-am decis si i-am facut comanda, a venit acasa in maxim o saptamana, iar prima impresie a fost una foarte buna, eram foarte bucuros, abia asteptam sa-l inlocuiesc cu vechiul monitor.

Culoarea monitorului este neagra, atat pe fata cat si pe spate, se asorteaza excelent cu accesoriile mele de pe birou si, de asemenea, scoate in evidenta prin stilul „office”, mai ales pentru ca eu am multe proiecte online si petrec foarte mult timp la calculator.

Rezolutia optima a monitorului este 1920x1080, iluminarea fundalului este de tip LED, iar formatul ecranului este wide, ceea ce ma avantajeaza pentru a avea cat mai mult spatiu in fata ochilor.

Monitorul nu este foarte greu, are o greutate 2.4 kg, il puteti muta cu usurinta unde doriti. Lungimea este de 508.5 mm, latimea de 186.7 mm, iar inaltimea de 386.5 mm. Inclinarea monitorului este intre 5 grade si 20 grade.

Cu ajutorul modului PIP pot imparte ecranul pentru diferite sarcini prin redimensionarea ferestrelor de pe ecran, de exemplu pot lucra in timp ce vizionez un videoclip intr-o fereastra mai mica.

Acum nu mai am nevoie de vechile butoane precum la vechiul monitor, deoarece pe asa numitul „ecran de control” pot schimba anumite setari precum volum, luminozitate si multe altele.

Dupa cum stim lumina albastra produsa de monitor ne oboseste ochii in timp ce citim sau stam mult in fata monitorului, insa aceasta lumina albastra o putem reduce cu ajutorul functiei Reader Mode.

In concluzie, recomand acest monitor cu incredere, eu sunt foarte multumit de el, nu am avut probleme cu el pana acum, iar pretul este in raport cu calitatea.

Voi ce parere aveti de acest monitor?