Cum se prepara o omleta pentru micul dejun
Eu, de dimineata devreme, obisnuiesc sa prepar o omleta, pentru ca mi se pare usor de facut si este cel mai bun mod de a-mi incepe ziua.
Omleta este un foarte bun mic dejun, deoarece are suficiente proteine si substante nutritive pentru a ne asigura energia necesara pana la pranz si, daca o facem cum trebuie, poate fi si extrem de gustoasa, insa chiar daca pare asa de usor de facut, asa cum mi se pare mie, cei mai multi gresesc in prepararea acestei omlete, rezultatul fiind unul negativ.
Sotia mea este placut surprinsa de omleta pe care o fac, la fel si copiilor le place foarte mult, insa ei sunt un pic „puturosi”, fiind mai mici, trezindu-se un pic mai tarziu precum ar fi normal, insa ei mananca si la pranz aceasta omleta, fiind nedezlipiti de ea.
Pentru prepararea unei omlete nu va trebuie foarte multe ingrediente, insa trebuie sa stiti cum sa le folositi, pentru a iesi o omleta gustoasa, foarte buna pentru un mic dejun, mai ales pentru cei care au servici de dimineata si nu pot prepara altceva.
Ingrediente:
- 3 oua
- 30 g unt
- 40 g cascaval/parmezan/branza cheddar
- sare
- piper
Modul de preparare al unei omlete delicioase este urmatorul:
1. Spargeti ouale in castron, cu atentie si adaugam condimente dupa bunul plac. Eu aleg de cele mai multe ori sare si piper.
2. Acele oua din castron trebuie batute cu telul putin sau cu o furculita.
3. Trebuie sa bateti bine ouale, cu forta, atfel, omleta va prinde aer si va capata volum.
4. Amestecati ouale chiar inainte de a le pune in tigaie, pentru ca daca lasati compozitia sa se aseze (de exemplu, pana incingeti tigaia), omleta va iesi pufoasa. La tigaile de o calitate mai slaba se poate lipi pentru ca aveti de-a face cu proteina.
5. Ulterior, incingeti tigaia pe plita, pastrand un foc mediu.
6. Adaugati untul in tigaie si plimbati-l pana se topeste, deoarece untul este foarte important atunci cand preparati omleta, pentru ca o face pufoasa. Apoi adaugati ouale. In primele 20 de secunde, puteti sa plimbati compozitia putin pentru a o aseza uniform in tigaie. Iar apoi putem observa ca se gateste deja pe margine. Dati usor la o parte marginea, iar in acelasi timpplimbati putin din compozitia pe care a ramas deasupra.
7. Daca doriti sa preparati omleta la urmatorul nivel, puteti sa-i radeti niste cascaval, parmezan sau branza cheddar pe deasupra. Eu pun de obicei cascaval ras si-l las sa se topeasca.
8. Cu ajutorul unei spatule, impaturiti in jumatate. Omleta nu trebuie s-o lasati prea mult la foc. Luati tigaia de pe aragaz cu putin timp de a fi gata, pentru ca procesul va continua si fara flacara, gatindu-se la temperatura din tigaie.
9. Omleta este gata pentru a fi servita. Pofta buna!
Sunt foarte curios daca ati reusit sa preparati aceasta minunata omleta in conditii bune, de asemenea, avand un aspect si un gust grozav.
Voi mancati omleta la micul dejun?
Omleta este un foarte bun mic dejun, deoarece are suficiente proteine si substante nutritive pentru a ne asigura energia necesara pana la pranz si, daca o facem cum trebuie, poate fi si extrem de gustoasa, insa chiar daca pare asa de usor de facut, asa cum mi se pare mie, cei mai multi gresesc in prepararea acestei omlete, rezultatul fiind unul negativ.
Sotia mea este placut surprinsa de omleta pe care o fac, la fel si copiilor le place foarte mult, insa ei sunt un pic „puturosi”, fiind mai mici, trezindu-se un pic mai tarziu precum ar fi normal, insa ei mananca si la pranz aceasta omleta, fiind nedezlipiti de ea.
Pentru prepararea unei omlete nu va trebuie foarte multe ingrediente, insa trebuie sa stiti cum sa le folositi, pentru a iesi o omleta gustoasa, foarte buna pentru un mic dejun, mai ales pentru cei care au servici de dimineata si nu pot prepara altceva.
Ingrediente:
- 3 oua
- 30 g unt
- 40 g cascaval/parmezan/branza cheddar
- sare
- piper
Modul de preparare al unei omlete delicioase este urmatorul:
1. Spargeti ouale in castron, cu atentie si adaugam condimente dupa bunul plac. Eu aleg de cele mai multe ori sare si piper.
2. Acele oua din castron trebuie batute cu telul putin sau cu o furculita.
3. Trebuie sa bateti bine ouale, cu forta, atfel, omleta va prinde aer si va capata volum.
4. Amestecati ouale chiar inainte de a le pune in tigaie, pentru ca daca lasati compozitia sa se aseze (de exemplu, pana incingeti tigaia), omleta va iesi pufoasa. La tigaile de o calitate mai slaba se poate lipi pentru ca aveti de-a face cu proteina.
5. Ulterior, incingeti tigaia pe plita, pastrand un foc mediu.
6. Adaugati untul in tigaie si plimbati-l pana se topeste, deoarece untul este foarte important atunci cand preparati omleta, pentru ca o face pufoasa. Apoi adaugati ouale. In primele 20 de secunde, puteti sa plimbati compozitia putin pentru a o aseza uniform in tigaie. Iar apoi putem observa ca se gateste deja pe margine. Dati usor la o parte marginea, iar in acelasi timpplimbati putin din compozitia pe care a ramas deasupra.
7. Daca doriti sa preparati omleta la urmatorul nivel, puteti sa-i radeti niste cascaval, parmezan sau branza cheddar pe deasupra. Eu pun de obicei cascaval ras si-l las sa se topeasca.
8. Cu ajutorul unei spatule, impaturiti in jumatate. Omleta nu trebuie s-o lasati prea mult la foc. Luati tigaia de pe aragaz cu putin timp de a fi gata, pentru ca procesul va continua si fara flacara, gatindu-se la temperatura din tigaie.
9. Omleta este gata pentru a fi servita. Pofta buna!
Sunt foarte curios daca ati reusit sa preparati aceasta minunata omleta in conditii bune, de asemenea, avand un aspect si un gust grozav.
Voi mancati omleta la micul dejun?