Gutuile curatate si taiate le tinem in apa rece. Ele se oxideaza foarte repede de altfel, dar nu trebuie sa va faceti griji, in momentul in care le veti pune in siropul fierbinte ele isi vor recapata culoarea. Intr-o cratita punem 2 l apa la fiert impreuna cu 1.4 kg zahar, 1 baton scortisoara, zeama de la cele 2 lamai si coaja de la 1 lamaie. Cand apa da in clocot adaugam bucatile de gutui si lasam sa fiarba in sirop pana intra furculita usor in ele (la mine a durat aproximativ 10 minute). Oprim din fiert si adaugam esenta de vanilie. Scoatem apoi din sirop gutuile intr-un vas si punem fructele in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 bucati cuisoare si un varf de cutit de praf conservant (sau salicil). Turnam peste fructe, siropul fierbinte, capsam borcanele si le dam la dunst uscat (intre paturi) pana a doua zi.

Gutuile curatate si taiate le tinem in apa rece. Ele se oxideaza foarte repede de altfel, dar nu trebuie sa va faceti griji, in momentul in care le veti pune in siropul fierbinte ele isi vor recapata culoarea. Intr-o cratita punem 2 l apa la fiert impreuna cu 1.4 kg zahar, 1 baton scortisoara, zeama de la cele 2 lamai si coaja de la 1 lamaie. Cand apa da in clocot adaugam bucatile de gutui si lasam sa fiarba in sirop pana intra furculita usor in ele (la mine a durat aproximativ 10 minute). Oprim din fiert si adaugam esenta de vanilie. Scoatem apoi din sirop gutuile intr-un vas si punem fructele in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 bucati cuisoare si un varf de cutit de praf conservant (sau salicil). Turnam peste fructe, siropul fierbinte, capsam borcanele si le dam la dunst uscat (intre paturi) pana a doua zi.