Detalii Friptura de ied
Ingrediente:
Un ied mic,
1 pahar ulei,
1 pahar vin alb,
2 morcovi,
2 radacini de patrunjel,
2 cepe,
1 caciulie usturoi,
boabe de piper,
foi de dafin,
1 lingurita rasa cimbru uscat,
sare sau condiment tip vegeta
Se spala si se transeaza carnea in bucati mai mici. Se curata legumele si se taie: cepele in patru, morcovii si patrunjelul in 4 pe lung, usturoilul se trece prin presa. Se amesteca toate ingredientele din reteta mai putin uleiul. Se lasa carnea la macerat 1-2 ore. Se infierbanta uleiul in tigaie si se prajesc bucatile de carne pana se rumenesc frumos. Se aseaza frumos in tava, iar legumele pe langa carne. Se adauga in tigaie baitul in care a stat carnea. Se strecoara si se toarna in tava. Se mai adauga cateva linguri de apa. Se acopera tava cu folie de aluminu si se lasa in cuptorul (preincalzit) cam 1h. Se scoate folia si se mai lasa sa scada, stropindu-se des.
Se spala si se transeaza carnea in bucati mai mici. Se curata legumele si se taie: cepele in patru, morcovii si patrunjelul in 4 pe lung, usturoilul se trece prin presa. Se amesteca toate ingredientele din reteta mai putin uleiul. Se lasa carnea la macerat 1-2 ore. Se infierbanta uleiul in tigaie si se prajesc bucatile de carne pana se rumenesc frumos. Se aseaza frumos in tava, iar legumele pe langa carne. Se adauga in tigaie baitul in care a stat carnea. Se strecoara si se toarna in tava. Se mai adauga cateva linguri de apa. Se acopera tava cu folie de aluminu si se lasa in cuptorul (preincalzit) cam 1h. Se scoate folia si se mai lasa sa scada, stropindu-se des. Aceasta reteta o foloseam de fapt pentru pui, dar iedutul fiind tanar a iesit foarte bine. La pui folosesc de obicei oregano si busuioc dar aici am folosit cimbru.