Detalii Langose
In putin lapte caldut dizolvam drojdia si zaharul si le lasam asa 5-10 minute. Adaugam la faina cartofii fierti si zdrobiti,2 lingurite sare si laptele cu drojdia. Restul de lapte se adauga treptat amestecand continu,si se framanta bine 10 minute. Se acopera si se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Se scoate aluatul; pe masa tapetata cu faina si se intinde de un deget grosime, apoi se rupe cu un pahar cu gura mai mare . Bucatile astfel decupate se pun deoparte si se lasa la dospit inca 10 minute. Se pune la incalzit ulei din abundenta, si bucatile decupate se intind usor cu mainile bine unse cu ulei, si se pun cu grija la prajit . Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe servetele ca sa se absoarba uleiul.
In putin lapte caldut dizolvam drojdia si zaharul si le lasam asa 5-10 minute. Adaugam la faina cartofii fierti si zdrobiti,2 lingurite sare si laptele cu drojdia. Restul de lapte se adauga treptat amestecand continu,si se framanta bine 10 minute. Se acopera si se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Se scoate aluatul; pe masa tapetata cu faina si se intinde de un deget grosime, apoi se rupe cu un pahar cu gura mai mare . Bucatile astfel decupate se pun deoparte si se lasa la dospit inca 10 minute. Se pune la incalzit ulei din abundenta, si bucatile decupate se intind usor cu mainile bine unse cu ulei, si se pun cu grija la prajit . Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe servetele ca sa se absoarba uleiul. Inca fierbinte se poate unge cu smantana amestecat cu usturoi, sau se razuie cascaval deasupra smantanei, sau diferite combinatii pe care le doriti.