Pizza poate fi pentru majoritatea oamenilor, mancarea preferata, deoarece are un gust foarte bun, specific. Tara de origine este Italia, mai exact din Napoli, fiind o creatie extraordinara pentru intreaga lume.

Pizza este constituita dintr-o paine plata, de forma rotunda, acoperita cu sos de tomate, branza mozzarella, bucati de pui sau sunca, diferite condimente, bineinteles, dupa placul pofticiosului.

Daca pofticiosul nu stie ce ingrediente sa cumpere sau nu stie cum s-o prepare, va putem da niste indicatii: se poate gasi in supermarket-uri sub forma congelata, avand posibilitatea prepararii acasa sau se poate comanda la domiciliu prin telefon sau online. Pretul pentru comanda la domiciliu poate varia in functie de ingredientele de pe pizza sau timpul de preparare a acesteia.

Pizza se vinde la majoritatea restaurantelor, deoarece este un fel de mancare mult dorit de oameni, pentru ca e cam imposibil de a se manji pe maini sau pe haine. Pizza se tine foarte usor in mana, cu 3 sau 4 degete, digerabilitatea fiind una favorabila. Prin preajma cunostintelor, multi tineri fuduli prefera sa manance pizza, decat o ciorba sau alt fel de mancare la restaurant, deoarece, cred ei, ca s-ar putea face de ras in fata persoanelor cunoscute, pentru ca nu pot manca corect cu lingura sau cu furculita.

Topping-urile care acopera blatul pizzei sunt:
-sos de tomate, astazi se folosesc si pesto sicilian sau alte sosuri
-branza mozzarella, astazi se folosesc si cascaval, provolone sau alte tipuri de branza
-ierburi si condimente (oregano, usturoi, busuioc)
-carne: sunca, salam (in special pepperoni), carnati, pui, ton, creveti
-legume: masline, ardei grasi, rosii, ceapa, porumb
-ciuperci

Cateva exemple de pizza foarte cunoscute:
-Pizza Margherita (rosii, usturoi, oregano si ulei)
-Pizza Capriccioasa (cu rosii, mozzarella, ciuperci, anghinare, sunca, masline si ulei)
-Pizza Prosciuto (cu prosciuto, mozzarella si ulei)
-Pizza Quattro Stagioni - „Patru anotimpuri” (aceleasi ingrediente ca la Capriccioasa, dar neamestecate, clasate pe fiecare sfert din pizza)
-Pizza Quattro Formaggi - „Patru branzeturi” (cu patru feluri de branza: mozzarella si trei dintre urmatoarele patru: stracchino, fontina, gorgonzola si ricotta)
-Pizza Frutti di Mare (cu rosii, mozzarella, fructe de mare, usturoi, dupa gust si ciuperci, Anghinare)

Pentru a prepara si gati o pizza cu blat pufos, acasa, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: sare, 50 ml lapte caldut, 50 ml apa minerala, 3-4 linguri ulei, 400 g faina, 300 g masline, 1 ardei verde, 1 gogosar, 2-3 rosii, 250 g mozzarella, 100 g bacon afumat, 2-3 rosii, 250 g mozzarella, 100 g bacon afumat, 2-3 fire busuioc, 1 cubulet drojdie, 1 ou.

Prepararea este urmatoarea:
1. Se pune intr-un bolfaina cernuta, se face un gol la mijloc, se pune un ou, un praf de sare si laptele caldut in care s-a topit drojdia.
2. Se amesteca usor, pana se incorporeaza toata faina, se adauga uleiul si apa minerala si se framanta bine, apoi se acopera cu un servet si se lasa la crescut 30 minute.
3. Se taie maslinele, baconul, gogosarul si ardeiul feliute. Rosiile se decojesc, se taie cubulete si se rade mozzarella.
4. Se unge cu ulei o tava de aragaz, se intinde coca uniform, apoi se aseaza toate ingredientele. Se orneaza cu busuioc si se baga in cuptorul incins. Aceasta pizza de casa cu blat pufos se serveste calda, cu sos dulce sau picant

Timpul de preparare dureaza aproximativ 30 min, timpul de gatire 40 min si este gata in 1 ora si 10 min. Pofta buna!