Daca urmeaza sa-i pregatiti in cantitate mai mare, puteti proceda ca mai jos. Curatati cartofii de coaja, spalati-i si lasati-i la scurs. Taiati-i in felii groase de 1 cm, apoi sub forma de betisoare (paie), late de 1 cm. Raspanditi-i pe servete de hartie sau un prosop curat de bucatarie si tamponati-i ca sa se absoarba toata apa de pe suprafata lor. Incingeti uleiul intr-un ceaun sau tigaie in strat de 7, 5 cm, la 185 grade, pe foc puternic. Adaugati cartofii in serii, astfel incat sa fie in vas doar intr-un singur strat, imprastiindu-i cu o furculita, ca sa nu stea lipiti unii de altii. Prajiti-i pana devin aurii, intorcandu-i, aproximativ 5 min. Scoateti-i cu o spumiera pe servete absorbante. Repetati pana la terminare. Intre timp, preincalziti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea superioara. Intindeti cartofii prajiti intr-un singur strat, intr-o tava, sarati-i si dati-i la cuptorul preincalzit, sa se coaca, pana devin crocanti, circa 5 min. Serviti imediat ca garnitura. Cartofii astfel prajiti au fost serviti ca garnitura langa peste.

Daca urmeaza sa-i pregatiti in cantitate mai mare, puteti proceda ca mai jos. Curatati cartofii de coaja, spalati-i si lasati-i la scurs. Taiati-i in felii groase de 1 cm, apoi sub forma de betisoare (paie), late de 1 cm. Raspanditi-i pe servete de hartie sau un prosop curat de bucatarie si tamponati-i ca sa se absoarba toata apa de pe suprafata lor. Incingeti uleiul intr-un ceaun sau tigaie in strat de 7, 5 cm, la 185 grade, pe foc puternic. Adaugati cartofii in serii, astfel incat sa fie in vas doar intr-un singur strat, imprastiindu-i cu o furculita, ca sa nu stea lipiti unii de altii. Prajiti-i pana devin aurii, intorcandu-i, aproximativ 5 min. Scoateti-i cu o spumiera pe servete absorbante. Repetati pana la terminare. Intre timp, preincalziti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea superioara. Intindeti cartofii prajiti intr-un singur strat, intr-o tava, sarati-i si dati-i la cuptorul preincalzit, sa se coaca, pana devin crocanti, circa 5 min. Serviti imediat ca garnitura. Cartofii astfel prajiti au fost serviti ca garnitura langa peste. Punctez cateva reguli generale privind modalitatea de prajire in ulei al unui aliment. Pentru un aliment perfect crocant si auriu, prajit la o temperatura inalta, este esential ca uleiul sa fie mentinut la temperatura corecta. Potriviti focul astfel incat sa va asigurati ca temperatura uleiului incins nu scade sub 180 grade celsius - ceea ce ar face ca alimentul sa absoarba uleiul si sa devina unsuros - dar nici sa nu se ridice peste 190 grade celsius, fiindca s-ar praji prea tare la exterior, fara sa se patrunda la interior. Daca aveti posibilitatea, folositi un termometru pentru prajit la temperaturi inalte. ATENTIE, uleiul incins peste 200 grade celsius poate izbucni in flacari. Folositi spumiera sau clestele atunci cand cufundati alimentele in ulei, ca sa nu va stropiti si sa va ardeti.