Orezul se fierbe cu ~660ml de apa timp de 10 minute, dam deoparte si acoperim cu un capac 20 de minute, fara sa ridicam in acest timp capacul. Separat otetul de orez, zaharul si sarea se da in clocot. Dupa ce orezul s-a racorit, amestecam cu sosul format de otet. Lasam cateva minute la rece. Pestele se taie in fasii de grosimea unui deget, la fel si castravetele. Atentie cand cumparati pestele, el trebuie sa fie foarte proaspat. Pe o foaie de alga depuneti o cantitate de orez si intindeti cam pe trei sferturi. Asezati castravetele si pestele, ungeti cu putin wasabi. Rulam foaia de alga bine strans. Pentru Californian rolls intr-o jumatate de foaie de alga asezam castravete, omleta si peste (somon sau ton), rulam bine strans. Intindem o foaie din orez, punem ruloul de alga si rulam.

Presaram cu susan. Dupa ce au stat cateva minute la rece, taiam cu un cutit bine ascutit rondele de 2-3 cm. Servim cu wasabi, ghimbir murat si sos de soia. Pofta buna!Orezul se fierbe cu ~660ml de apa timp de 10 minute, dam deoparte si acoperim cu un capac 20 de minute, fara sa ridicam in acest timp capacul. Separat otetul de orez, zaharul si sarea se da in clocot. Dupa ce orezul s-a racorit, amestecam cu sosul format de otet. Lasam cateva minute la rece. Pestele se taie in fasii de grosimea unui deget, la fel si castravetele. Atentie cand cumparati pestele, el trebuie sa fie foarte proaspat. Pe o foaie de alga depuneti o cantitate de orez si intindeti cam pe trei sferturi. Asezati castravetele si pestele, ungeti cu putin wasabi. Rulam foaia de alga bine strans. Pentru Californian rolls intr-o jumatate de foaie de alga asezam castravete, omleta si peste (somon sau ton), rulam bine strans. Intindem o foaie din orez, punem ruloul de alga si rulam.

Presaram cu susan. Dupa ce au stat cateva minute la rece, taiam cu un cutit bine ascutit rondele de 2-3 cm. Servim cu wasabi, ghimbir murat si sos de soia. Pofta buna!