Detalii Pasta de Somon Afumat in Cosulete `janet`
Eu din cantitatea de aluat ptr cosulete, am facut in tavi de mini muffins-uri 42 de bucati. Mi-au iesit asa de multe pentru ca am intins aluatul cu masina de facut taietei si patura a iesit tare subtire. Deci am decupat cu ajutorul unui pahar de apa rotocoale de aluat cu care am umplut formele de muffins (mini). Le-am copt, conform retetei si le-am lasat pana in ziua urmatoare cand am trecut la prepararea pastei de somon. Am curatat somonul de piele si l-am rupt putin cu mana dupa care l-am pus in food processor/blender. Deasupra am pus piper, lamaie stoarsa si margarina vegetala. Nu am folosit margarina normala, ci una complet vegetala (non-hydrogenated) cu ulei de seminte de in si soia. Am macinat, adaugand cate putin ulei de masline (dupa ochi), ca sa ii dau putin lichid pestelui. Pasta obtinuta am scos-o, am pus-o in alt vas dupa care am amestecat cu nuca prajita si macinata. La sfarsit am gustat si am dres de piper (sare nu a mai fost nevoie ptr pestele afumat este deja destul de sarat). Am umplut cosuletele cu pasta asta de somon, am decorat cu masline umplute cu un ardei picant. Pot sa va asigur ca aceste cosulete cu susan si mac in combinatie cu somonul amestecat cu nuca prajita au fost nemaipomenite si ca am sa le mai repet saptamana viitoare sa le am pe masa intre aperitivele de la masa de Pasti.
Eu din cantitatea de aluat ptr cosulete, am facut in tavi de mini muffins-uri 42 de bucati. Mi-au iesit asa de multe pentru ca am intins aluatul cu masina de facut taietei si patura a iesit tare subtire. Deci am decupat cu ajutorul unui pahar de apa rotocoale de aluat cu care am umplut formele de muffins (mini). Le-am copt, conform retetei si le-am lasat pana in ziua urmatoare cand am trecut la prepararea pastei de somon. Am curatat somonul de piele si l-am rupt putin cu mana dupa care l-am pus in food processor/blender. Deasupra am pus piper, lamaie stoarsa si margarina vegetala. Nu am folosit margarina normala, ci una complet vegetala (non-hydrogenated) cu ulei de seminte de in si soia. Am macinat, adaugand cate putin ulei de masline (dupa ochi), ca sa ii dau putin lichid pestelui. Pasta obtinuta am scos-o, am pus-o in alt vas dupa care am amestecat cu nuca prajita si macinata. La sfarsit am gustat si am dres de piper (sare nu a mai fost nevoie ptr pestele afumat este deja destul de sarat). Am umplut cosuletele cu pasta asta de somon, am decorat cu masline umplute cu un ardei picant. Pot sa va asigur ca aceste cosulete cu susan si mac in combinatie cu somonul amestecat cu nuca prajita au fost nemaipomenite si ca am sa le mai repet saptamana viitoare sa le am pe masa intre aperitivele de la masa de Pasti. * (vezi reteta Ficatei serviti altfel postat de Janet) Cand este dezlegare la peste, in post, reteta asta este nemaipomenita pentru un aperitiv.