Chiftelute:In carnea tocata se adauga condimentele, ceapa,usturoiul,cartoful toate rase;painea inmuiata si stoarsa bine;oul,faina si 2-3 linguri pesmet.

Din compozitia bine legata se fac bilute potrivit de mari,se dau prin pesmet( sau fulgi de cartofi) si se prajesc la foc mediu.

Se scot intr-un vas adanc pe un servetel. Maioneza:Galbenusrile fierte se rad pe sita mica,se amesteca cu mustarul si galbenusele crude,se adauga treptat uleiul mixand pana obtinem o crema densa.

Pentru a taia grasimea,adaugam la sfarsit 2-3 linguri de apa rece.

Ceapa taiata fidelute o trecem printr-o fiertura de 1cana apa+1/2cana otet+sare+piper.

Eu folosesc mai mult ceapa rosie de buzau pe care o frec in maini cu sare.

Pentru cei care nu iubesc ceapa,o inlocuim cu ardei sau gogosari murati in otet,taiati cubulete si castraveti murati taiati cubulete marunte.

Montare:Maioneza se amesteca cu un praf sare si piper,ceapa sau castravetele cu gogosarul,se aseaza cu lingura pe platou,apoi se pun chiftelutele si se orneaza dupa plac cu albusele fierte si masline.