Bateti bine de tot iaurtul cu uleiul pana se omogenizeaza. Turnati-l in adancitura facuta la mijlocul amestecului format din faina, zahar, praf de copt si sare. Inglobati-l, aducand din compozitia cu faina de la margini spre mijloc. Framantati bine pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana adaugand inca putina faina peste cantitatea indicata daca mai este nevoie, dar fara sa devina vartos- el trebuie sa ramana mai moale. Impartiti aluatul in aproximativ 12 bile egale (sau cate doriti) si asezati-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt (atentie, aluatul isi dubleaza volumul in cuptor!). Daca vreti chifle si mai pufoase decat se obtin in mod normal, lasati aluatul sa creasca in tava, la loc cald, 20- 30 min. Ungeti-le cu ou batut cu putina apa si presarati-le cu seminte. Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 35- 45 min, la 185- 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite. Lasati-le sa se racoreasca pe un gratar. Se pot servi calde, dar sunt la fel de bune si reci.

Bateti bine de tot iaurtul cu uleiul pana se omogenizeaza. Turnati-l in adancitura facuta la mijlocul amestecului format din faina, zahar, praf de copt si sare. Inglobati-l, aducand din compozitia cu faina de la margini spre mijloc. Framantati bine pana ce aluatul se desprinde de pe vas si mana adaugand inca putina faina peste cantitatea indicata daca mai este nevoie, dar fara sa devina vartos- el trebuie sa ramana mai moale. Impartiti aluatul in aproximativ 12 bile egale (sau cate doriti) si asezati-le distantate in tava tapetata cu hartie de copt (atentie, aluatul isi dubleaza volumul in cuptor!). Daca vreti chifle si mai pufoase decat se obtin in mod normal, lasati aluatul sa creasca in tava, la loc cald, 20- 30 min. Ungeti-le cu ou batut cu putina apa si presarati-le cu seminte. Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 35- 45 min, la 185- 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite. Lasati-le sa se racoreasca pe un gratar. Se pot servi calde, dar sunt la fel de bune si reci.