Detalii Ficatei in Sos de Vin cu Mamaliguta
Ingrediente:
Necesarul pentru 3-4 portii mici este: o caserola mica de ficatei de pasare,
1 ceapa,
3 graunti de usturoi,
2 linguri de vin rosu,
piper negru,
1 praf de sare,
ulei,
1 cana de zeama strecurata de la supa de pasare cu legume,
4-5 linguri pline cu pasta de rosii,
Pt,
mamaliguta: malai,
apa,
sare,
si putin ulei sau unt
Se pune la calit in 4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat si el feliute mici. Se adauga ficateii si se amesteca, se lasa putin pe foc mediu apoi se adauga cate putina zeama strecurata se supa de pasare cu legume, se amesteca din cand in cand si spre sfarsit mai adaugam sare si piper negru precum si vinul rosu. Mai lasam pe foc amestcand pana se evapora alcoolul din vin si ramane doar aroma sa. Oprim focul si acoperim. Pregatim mamaliguta simplu fierband apa si adaugand sare in ea, apoi cate putin, in ploaie malaiul si amestecam cu un tel nemetalic bine sa se omogenizeze, ca sa nu faca cocoloase. Se adauga spre sfrasit cand s-a inchegat si putin ulei sau unt, cam o lingura, doua. Se amesteca iar bine si apoi se opreste focul si se rastoarna mamaliga intr-un castron. De acolo eu am luat intr-un capacel tubular mici cantitati de mamaliga si le-am rasturnat pe o farfurie intinsa. In mijloc am pus ficateii cu sos cald. Am decorat cu teci de fasole murata cu sfecla si cu rondele de praz.
Se pune la calit in 4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul tocat si el feliute mici. Se adauga ficateii si se amesteca, se lasa putin pe foc mediu apoi se adauga cate putina zeama strecurata se supa de pasare cu legume, se amesteca din cand in cand si spre sfarsit mai adaugam sare si piper negru precum si vinul rosu. Mai lasam pe foc amestcand pana se evapora alcoolul din vin si ramane doar aroma sa. Oprim focul si acoperim. Pregatim mamaliguta simplu fierband apa si adaugand sare in ea, apoi cate putin, in ploaie malaiul si amestecam cu un tel nemetalic bine sa se omogenizeze, ca sa nu faca cocoloase. Se adauga spre sfrasit cand s-a inchegat si putin ulei sau unt, cam o lingura, doua. Se amesteca iar bine si apoi se opreste focul si se rastoarna mamaliga intr-un castron. De acolo eu am luat intr-un capacel tubular mici cantitati de mamaliga si le-am rasturnat pe o farfurie intinsa. In mijloc am pus ficateii cu sos cald. Am decorat cu teci de fasole murata cu sfecla si cu rondele de praz. Servim cald cu marturi asortate.