Detalii Piept de Pui pe Pat de Legume
Ingrediente:
Un piept mare de pui dezosat (sau doua mai mici) ,
cateva betisoare de bambus,
2 ardei grasi galbeni,
2 ardei grasi verzi,
5-6 rosii,
un morcov,
o telina mica,
6-7 catei de usturoi,
4-5 cepe rosii,
500 g ciuperci proaspete Champignion,
50 ml ulei de masline,
un praf de sare,
ierburi aromatice de la Provence,
un praf de piper,
un praf de boia (dulce sau iute,
dupa preferinta,
cateva fire de patrunjel verde,
2 foi de dafin
1. Pieptul se taie fasii lungi si subtiri, se sareaza si se condimenteaza cu ierburi, un praf de piper si unul de boia, se amesteca bine si se lasa cca. 30 minute, sa se condimenteze 2. Intre timp pregatim zarzavatul astfel: curatam si apoi taiem ceapa rosie, julien, ardeiul se feliaza, morcovul si telina se dau prin razatoare, catei de usturoi se feliaza si ei, ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, rosiile se oparesc in apa clocotita, se decojesc si apoi se taie cubulete. 3. Fasiile de piept de pui se insira pe betisoare mai scurte din bambus, apoi se frig pe un gratar incins, intr-o picatura de ulei de masline. Se incinge restul de ulei intr-o tigeie mai inalta si apoi se caleste ceapa si ardeiul, se adauga morcovul si telina rasa, apoiusturoiul feliat si la urma ciupercile. Se acopera cu un capac si se lasa sa se abureasca bine, in suc propriu. Se adauga si cubuletele de rosii, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de piper si ierburi aromatice apoi la sfarsit, dupa ce oprim focul se aduga verdeata tocata fin. Amestecul de legume calite, se rastoarna intr-o tavita mai inalata, deasupra se pun frigaruile de pui, se infig frunzele de dafin, rupte in jumatati si se baga la cuptor cca. 20 de minute. Frigaruile se servesc fierbinti cu legume, alaturi de o salata proaspata, de sezon. Pofta buna!1. Pieptul se taie fasii lungi si subtiri, se sareaza si se condimenteaza cu ierburi, un praf de piper si unul de boia, se amesteca bine si se lasa cca. 30 minute, sa se condimenteze 2. Intre timp pregatim zarzavatul astfel: curatam si apoi taiem ceapa rosie, julien, ardeiul se feliaza, morcovul si telina se dau prin razatoare, catei de usturoi se feliaza si ei, ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, rosiile se oparesc in apa clocotita, se decojesc si apoi se taie cubulete. 3. Fasiile de piept de pui se insira pe betisoare mai scurte din bambus, apoi se frig pe un gratar incins, intr-o picatura de ulei de masline. Se incinge restul de ulei intr-o tigeie mai inalta si apoi se caleste ceapa si ardeiul, se adauga morcovul si telina rasa, apoiusturoiul feliat si la urma ciupercile. Se acopera cu un capac si se lasa sa se abureasca bine, in suc propriu. Se adauga si cubuletele de rosii, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de piper si ierburi aromatice apoi la sfarsit, dupa ce oprim focul se aduga verdeata tocata fin. Amestecul de legume calite, se rastoarna intr-o tavita mai inalata, deasupra se pun frigaruile de pui, se infig frunzele de dafin, rupte in jumatati si se baga la cuptor cca. 20 de minute. Frigaruile se servesc fierbinti cu legume, alaturi de o salata proaspata, de sezon. Pofta buna!
Etichete:
ceapa,
verdeata,
pui,
carne,
usturoi,
morcovi,
rosii,
ardei,
ulei,
ciuperci,
masline