Fierbeti cartofii in coaja in apa sarata, iar ouale tari. Curatati de coaja si feliati. Caliti in ulei incins ciupercile feliate. Separat, faceti un sos alb calind putin faina in untul incins si stingeti cu lapte, amestecand continuu pana se ingroasa. Lasati la racit cartofii, ciupercile, ouale si sosul alb. Amestecati-le toate adaugand 1/2 cascaval ras si condimentati dupa gust. Turnati intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, nivelati si repartizati uniform smantana si restul de cascaval. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos. Serviti imediat stropit cu putin unt topit sau cu sos de rosii, dupa dorinta. Poate fi folosit si drept garnitura la friptura. Este la fel de bun si rece cand efectul de mozaic este foarte bine pus in evidenta.

Fierbeti cartofii in coaja in apa sarata, iar ouale tari. Curatati de coaja si feliati. Caliti in ulei incins ciupercile feliate. Separat, faceti un sos alb calind putin faina in untul incins si stingeti cu lapte, amestecand continuu pana se ingroasa. Lasati la racit cartofii, ciupercile, ouale si sosul alb. Amestecati-le toate adaugand 1/2 cascaval ras si condimentati dupa gust. Turnati intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, nivelati si repartizati uniform smantana si restul de cascaval. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos. Serviti imediat stropit cu putin unt topit sau cu sos de rosii, dupa dorinta. Poate fi folosit si drept garnitura la friptura. Este la fel de bun si rece cand efectul de mozaic este foarte bine pus in evidenta.