Faceti o mamaliga potrivit de vartoasa in care inglobati la sfarsit parmezanul sau cascavalul ras, cateva bucatele de unt, sare si piper, dupa gust, omogenizand bine. Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de mamaliga si nivelati. Asezati deasupra, uniform, rondele de ceapa, felii de ardei (gogosari) copti, bucatelele de carnati (salam) si costita (bacon), prajite separat si acoperiti cu alt strat de mamaliga. Puneti cateva bucatele de unt, turnati uniform amestecul cu oua si smantana si presarati cascavalul ras. Dati la cuptorul incins, 15-20 min, sa se gratineze sau pana ce se rumeneste frumos. Serviti calda, portionata, alaturi de o salata de sezon sau muraturi. Merge de minune cu varza murata si / sau zeama de varza murata (moare)Faceti o mamaliga potrivit de vartoasa in care inglobati la sfarsit parmezanul sau cascavalul ras, cateva bucatele de unt, sare si piper, dupa gust, omogenizand bine. Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de mamaliga si nivelati. Asezati deasupra, uniform, rondele de ceapa, felii de ardei (gogosari) copti, bucatelele de carnati (salam) si costita (bacon), prajite separat si acoperiti cu alt strat de mamaliga. Puneti cateva bucatele de unt, turnati uniform amestecul cu oua si smantana si presarati cascavalul ras. Dati la cuptorul incins, 15-20 min, sa se gratineze sau pana ce se rumeneste frumos. Serviti calda, portionata, alaturi de o salata de sezon sau muraturi. Merge de minune cu varza murata si / sau zeama de varza murata (moare) Eu am folosit gogosari copti, pusi in congelator.