Detalii Mamaliga cu Carnati si Ardei Copti, la Cuptor
Ingrediente:
-mamaliga,
gata pregatita -carnati proaspeti afumati sau salam,
prajiti si taiat bucatele,
dupa dorinta si gust -costita sau bacon,
taiata bucatele si prajita,
cat sa fie crocanta -parmezan sau cascaval ras,
dupa dorinta si gust -unt -ardei gras sau gogosari rosii,
copti,
curatati si taiati fasii,
dupa gust -ceapa taiata rondele,
dupa gust -ardei rosu,
galben,
verde,
taiat bucatele,
optional -sare -piper -alte condimente,
dupa dorinta si gust Pentru crusta: - 2 oua usor batute si amestecate cu smantana (dupa gust) - cascaval ras
Faceti o mamaliga potrivit de vartoasa in care inglobati la sfarsit parmezanul sau cascavalul ras, cateva bucatele de unt, sare si piper, dupa gust, omogenizand bine. Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de mamaliga si nivelati. Asezati deasupra, uniform, rondele de ceapa, felii de ardei (gogosari) copti, bucatelele de carnati (salam) si costita (bacon), prajite separat si acoperiti cu alt strat de mamaliga. Puneti cateva bucatele de unt, turnati uniform amestecul cu oua si smantana si presarati cascavalul ras. Dati la cuptorul incins, 15-20 min, sa se gratineze sau pana ce se rumeneste frumos. Serviti calda, portionata, alaturi de o salata de sezon sau muraturi. Merge de minune cu varza murata si / sau zeama de varza murata (moare)Faceti o mamaliga potrivit de vartoasa in care inglobati la sfarsit parmezanul sau cascavalul ras, cateva bucatele de unt, sare si piper, dupa gust, omogenizand bine. Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de mamaliga si nivelati. Asezati deasupra, uniform, rondele de ceapa, felii de ardei (gogosari) copti, bucatelele de carnati (salam) si costita (bacon), prajite separat si acoperiti cu alt strat de mamaliga. Puneti cateva bucatele de unt, turnati uniform amestecul cu oua si smantana si presarati cascavalul ras. Dati la cuptorul incins, 15-20 min, sa se gratineze sau pana ce se rumeneste frumos. Serviti calda, portionata, alaturi de o salata de sezon sau muraturi. Merge de minune cu varza murata si / sau zeama de varza murata (moare) Eu am folosit gogosari copti, pusi in congelator.