Detalii Rulada cu Blat din Spanac
Spalati bine spanacul, frunza de frunza. Puneti pe foc mai multa apa cu sare si cand clocoteste adaugati spanacul scurs. Luati de pe foc, acoperiti imediat vasul si lasati spanacul la infuzat, 3- 5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii. (Se poate pregati si cu spanac congelat, dezghetat si bine scurs, dar il recomand pe cel proaspat). Amestecati spanacul pasat si rece cu ouale si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Intindeti-l in strat uniform, de aproximativ 0, 5 cm grosime*, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presarati deasupra cascavalul ras, uniform, formand un alt strat si dati la cuptorul incins la 200 grade, la foc potrivit, doar cat sa se topeasca cascavalul- atentie, acesta nu are voie sa se rumeneasca!!! Lasati sa se racoreasca in tava si cascavalul topit sa se solidifice putin, scoateti pe un gratar, cu hartia de copt cu tot si lasati la racit. Asezati uniform feliile de prosciutto (sunca, salam, somon afumat), intindeti crema de branza si rulati cu grija, sub forma de sul, ajutandu-va de hartia de copt. Transferati rulada pe folie alimentara, impachetati-o si sigilati bine capetele, apoi repetati operatia cu o folie de aluminiu. Dati la rece pentru 3- 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Taiati in felii de grosimea dorita si serviti ca aperitiv.
Spalati bine spanacul, frunza de frunza. Puneti pe foc mai multa apa cu sare si cand clocoteste adaugati spanacul scurs. Luati de pe foc, acoperiti imediat vasul si lasati spanacul la infuzat, 3- 5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii. (Se poate pregati si cu spanac congelat, dezghetat si bine scurs, dar il recomand pe cel proaspat). Amestecati spanacul pasat si rece cu ouale si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Intindeti-l in strat uniform, de aproximativ 0, 5 cm grosime*, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presarati deasupra cascavalul ras, uniform, formand un alt strat si dati la cuptorul incins la 200 grade, la foc potrivit, doar cat sa se topeasca cascavalul- atentie, acesta nu are voie sa se rumeneasca!!! Lasati sa se racoreasca in tava si cascavalul topit sa se solidifice putin, scoateti pe un gratar, cu hartia de copt cu tot si lasati la racit. Asezati uniform feliile de prosciutto (sunca, salam, somon afumat), intindeti crema de branza si rulati cu grija, sub forma de sul, ajutandu-va de hartia de copt. Transferati rulada pe folie alimentara, impachetati-o si sigilati bine capetele, apoi repetati operatia cu o folie de aluminiu. Dati la rece pentru 3- 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata. Taiati in felii de grosimea dorita si serviti ca aperitiv. Nota: Pentru ca am folosit o tava mai mica si aveam un strat mai gros de spanac decat altadata si decat cel indicat in reteta, am dat intai tava cu blatul de spanac la cuptor, pentru aproximativ 10 min, apoi am presarat cascavalul si am dat din nou la cuptor pana ce acesta s-a topit.