Se framinta un aluat care se lasa sa se odihneasca invelit in folie trasnparenta pe masa in bucatarie, apoi se taie in 4, se intinde prima foaie, care se aseaza peste vasul in care se vacoace torta, se stropeste cu putin ulei si se intinde si cealalta foaie, apoi se aseaza umplutura. In reteta traditionala impreuna cu frunzele verzi se pune si Quagliata (prescinseua... in dialectul genovez) adica un fel de zer de la lapte. Eu am pus frunzele crude caci erau extrem de proaspete si deci se pot coace doar intre foi... cine foloseste spanac, stevie sau mai stiu eu ce alte plante... inclusiv anghinarea le poate inabusi in putin ulei cu sau fara o ceapa sau un catel de usturoi, in fine fiecare dupa gust. Se fac citeva gauri cu dosul lingurii in verdeturi si se aseaza cite un ou crud care odata copt va arata ca un ou ochi... iar cind se taie torta felii se va vedea si oul... Eu nu l-am pus pt ca deja erau prea multe oua. Am asezat peste cealalta foaie am stropit cu ulei si am pus si foaia nr 4... am strins pe margini, am uns cu ulei + ou batut cu lapte. La cuptor la 180C pina cind s-a rumenit frumos.

Se framinta un aluat care se lasa sa se odihneasca invelit in folie trasnparenta pe masa in bucatarie, apoi se taie in 4, se intinde prima foaie, care se aseaza peste vasul in care se vacoace torta, se stropeste cu putin ulei si se intinde si cealalta foaie, apoi se aseaza umplutura. In reteta traditionala impreuna cu frunzele verzi se pune si Quagliata (prescinseua... in dialectul genovez) adica un fel de zer de la lapte. Eu am pus frunzele crude caci erau extrem de proaspete si deci se pot coace doar intre foi... cine foloseste spanac, stevie sau mai stiu eu ce alte plante... inclusiv anghinarea le poate inabusi in putin ulei cu sau fara o ceapa sau un catel de usturoi, in fine fiecare dupa gust. Se fac citeva gauri cu dosul lingurii in verdeturi si se aseaza cite un ou crud care odata copt va arata ca un ou ochi... iar cind se taie torta felii se va vedea si oul... Eu nu l-am pus pt ca deja erau prea multe oua. Am asezat peste cealalta foaie am stropit cu ulei si am pus si foaia nr 4... am strins pe margini, am uns cu ulei + ou batut cu lapte. La cuptor la 180C pina cind s-a rumenit frumos.

Torta pasqualina specifica din Liguria (regiunea)... are in general multe foi o umplutura de buruieni (bieta - un fel de frunze de sfecla sau alte ierburi salbatice sau spanac sau anghinare) Reteta mea doar cu 2 foi dedesubt si alte 2 deasupra. In mod normal se pun si cite 33 de foi (cifra simbolica in aceasta perioada).