Intr-un vas se amesteca prima cantitate de faina, zahar, drojdia si sarea si se pune deoparte. Se amesteca ouale intr-un castronas si se pun deoparte. Intr-un vas mic topesti impreuna laptele si untul. Iei de pe foc si adaugi apa si vanilia si lasi sa stea 2 minute. Se toarna amestecul de lapte peste amestecul de faina, amestecand cu o spatula sau lingura de lemn. Apoi se adauga ouale si se amesteca din nou. Se vor incorpora putin mai greu dar insistati cu amestecatul. Dupa ce s-a omogenizat totul se adauga a doua cantitate de faina (cele 100 gr) si se amesteca din nou. Amestecul va fi unul destul de lipicios dar asa trebuie sa fie. Se pune intr-un vas mai mare, se acopera si se pune undeva, intr-un loc ferit de curenti si se lasa la dospit. In timpul asta amesteci zaharul cu scortisoara si pui deoparte. Untul (prevazut in reteta la umplutura) se pune intr-un vas si se topeste pe foc pana la caramelizare. Dupa ce s-a caramelizat se strecoara printr-o sita in care se mai pune un servet de hartie si se strecoara. Hartia este necesara pentru a se filtra foarte bine untul. Se lasa deoparte pentru a se intari inapoi. Tava in care se va coace (neaparat sa fie una de chec) se unge cu ulei si se prafuieste cu faina dupa care se pune deoparte. Dupa ce a crescut aluatul se scoate din vas si se framanta 2 minute. Acuma nu mai este chiar asa de lipicios. Mai lasati la odihna inca 5 minute. Se pune pe blatul de lucru fainat si, dupa framantare se intinde o foaie dreptughiulara cam de jumate de cm grasime care se unge cu untul topit si caramelizat, dupa care se presara toata cantitatea de scortisoara cu zahar deasupra (sa nu va speriati de cantitatea mare de zahar, trebuie pusa toata). Se preseaza usor cu palmele si apoi se taie fasii late cam cat este tava pe care o folositi. Fasiile se suprapun dupa aceia si se mai taie inca odata in patrate, apoi se aseaza in tava patratele asa ca si foile unei carti. Se preancalzeste cuptorul la temperatura medie (350 f/180C). Painea din tava se lasa la dospit intr-un loc ferit de curenti. Dupa ce a mai crescuit in tava, se pune la cuptor si se coace. Aici trebuie mare atentie pentru ca are tendinta de a se coace repede la suprafata si miezul ramane necopt. Daca se prajeste prea tare, se acopera cu o hartia se pune cuptorul la o temperatura mai mica si se mai coace pana se face si mijlocul. Se scoate din cuptor, se lasa in tava circa 20 de minute dupa care, cu un cutit, se desprinde usor de pe marginile tavii. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Daca va place cu un sos deasupra se poate amesteca cream cheese cu zahar pudra si cu un strop de suc de lamaie pana se face o pasta mai subtire. Sosul asta daca este incalzit putin se lichefiaza usor si se poate turna peste felia de paine direct in farfurie. Se serveste rece sau caldut langa ceai sau cefea.

Intr-un vas se amesteca prima cantitate de faina, zahar, drojdia si sarea si se pune deoparte. Se amesteca ouale intr-un castronas si se pun deoparte. Intr-un vas mic topesti impreuna laptele si untul. Iei de pe foc si adaugi apa si vanilia si lasi sa stea 2 minute. Se toarna amestecul de lapte peste amestecul de faina, amestecand cu o spatula sau lingura de lemn. Apoi se adauga ouale si se amesteca din nou. Se vor incorpora putin mai greu dar insistati cu amestecatul. Dupa ce s-a omogenizat totul se adauga a doua cantitate de faina (cele 100 gr) si se amesteca din nou. Amestecul va fi unul destul de lipicios dar asa trebuie sa fie. Se pune intr-un vas mai mare, se acopera si se pune undeva, intr-un loc ferit de curenti si se lasa la dospit. In timpul asta amesteci zaharul cu scortisoara si pui deoparte. Untul (prevazut in reteta la umplutura) se pune intr-un vas si se topeste pe foc pana la caramelizare. Dupa ce s-a caramelizat se strecoara printr-o sita in care se mai pune un servet de hartie si se strecoara. Hartia este necesara pentru a se filtra foarte bine untul. Se lasa deoparte pentru a se intari inapoi. Tava in care se va coace (neaparat sa fie una de chec) se unge cu ulei si se prafuieste cu faina dupa care se pune deoparte. Dupa ce a crescut aluatul se scoate din vas si se framanta 2 minute. Acuma nu mai este chiar asa de lipicios. Mai lasati la odihna inca 5 minute. Se pune pe blatul de lucru fainat si, dupa framantare se intinde o foaie dreptughiulara cam de jumate de cm grasime care se unge cu untul topit si caramelizat, dupa care se presara toata cantitatea de scortisoara cu zahar deasupra (sa nu va speriati de cantitatea mare de zahar, trebuie pusa toata). Se preseaza usor cu palmele si apoi se taie fasii late cam cat este tava pe care o folositi. Fasiile se suprapun dupa aceia si se mai taie inca odata in patrate, apoi se aseaza in tava patratele asa ca si foile unei carti. Se preancalzeste cuptorul la temperatura medie (350 f/180C). Painea din tava se lasa la dospit intr-un loc ferit de curenti. Dupa ce a mai crescuit in tava, se pune la cuptor si se coace. Aici trebuie mare atentie pentru ca are tendinta de a se coace repede la suprafata si miezul ramane necopt. Daca se prajeste prea tare, se acopera cu o hartia se pune cuptorul la o temperatura mai mica si se mai coace pana se face si mijlocul. Se scoate din cuptor, se lasa in tava circa 20 de minute dupa care, cu un cutit, se desprinde usor de pe marginile tavii. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Daca va place cu un sos deasupra se poate amesteca cream cheese cu zahar pudra si cu un strop de suc de lamaie pana se face o pasta mai subtire. Sosul asta daca este incalzit putin se lichefiaza usor si se poate turna peste felia de paine direct in farfurie. Se serveste rece sau caldut langa ceai sau cefea.