Cel mai bun unt pe care l-am mancat vreodata e cel din fotografie si de cand am incercat varianta homemade nu am mai cumparat unt din comert. Aveam si eu reteta postata pe un site in engleza cu scopul de a o incerca, am vazut si pe la Radu Popovici un articol sau chiar reteta si pana la a face unt de casa nu a mai fost cale lunga. Iaurt de casa fac deja de ani de zile, dar unt nu incercasem si nu auzisem pe cineva sa faca. Eu imi procur laptele de la tarani, nu vreau sa-i fac reclama, dar prefer sa dau un lapte bun copiilor si nu unul care are un continut ridicat de apa. De vreme ce fac iaurt se observa diferenta:)) Am fiert laptele si l-am bagat la frigider. Caimacul care se formeaza deasupra se ia si se aduna intr-un borcan. Eu iau 4 litri de lapte pe saptamana si am strans caimacul 2 saptamani si s-a umplut un borcanel de 400 ml. Pastrez borcanelul la congelator. Am folosit un stick blender la care am atasat telul. Se pune intr-un recipient inalt, eu am folosit cel de la stick blender. Incepe sa bati untul. Dupa un minut obtii o crema, similara la consistenta cu Cremoso din comert. Initial am crezut ca ajunge, dar parca nu arata bine si vorba aia bate untul pana iese apa. Cand incepe sa se separe si se lipeste untul de tel ai obtinut unt. Prima data nu am aruncat toata apa care a ramas, sa o faceti ca se acreste. a doua oara am pus untul in proasoape de bucatarie absorbante de unica folosinta si am scapat de surplusul de lichid. Incercati si nu o sa va para rau!Cel mai bun unt pe care l-am mancat vreodata e cel din fotografie si de cand am incercat varianta homemade nu am mai cumparat unt din comert. Aveam si eu reteta postata pe un site in engleza cu scopul de a o incerca, am vazut si pe la Radu Popovici un articol sau chiar reteta si pana la a face unt de casa nu a mai fost cale lunga. Iaurt de casa fac deja de ani de zile, dar unt nu incercasem si nu auzisem pe cineva sa faca. Eu imi procur laptele de la tarani, nu vreau sa-i fac reclama, dar prefer sa dau un lapte bun copiilor si nu unul care are un continut ridicat de apa. De vreme ce fac iaurt se observa diferenta:)) Am fiert laptele si l-am bagat la frigider. Caimacul care se formeaza deasupra se ia si se aduna intr-un borcan. Eu iau 4 litri de lapte pe saptamana si am strans caimacul 2 saptamani si s-a umplut un borcanel de 400 ml. Pastrez borcanelul la congelator. Am folosit un stick blender la care am atasat telul. Se pune intr-un recipient inalt, eu am folosit cel de la stick blender. Incepe sa bati untul. Dupa un minut obtii o crema, similara la consistenta cu Cremoso din comert. Initial am crezut ca ajunge, dar parca nu arata bine si vorba aia bate untul pana iese apa. Cand incepe sa se separe si se lipeste untul de tel ai obtinut unt. Prima data nu am aruncat toata apa care a ramas, sa o faceti ca se acreste. a doua oara am pus untul in proasoape de bucatarie absorbante de unica folosinta si am scapat de surplusul de lichid. Incercati si nu o sa va para rau!